Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

– Det har aldri har vært så mye inspirasjon på Hagemessen før! 

Fotokredit: Espen Skarphagen

Hagesjefen smiler fornøyd når hun kikker på årets messekart som viser en hel hall fylt til randen av inspirasjon og kunnskap. – Det kommer til å bli veldig bra!  

Årets mantra for Hagemessen er at du skal bli inspirert, tilegne deg ny kunnskap og få se og ta på et stort utvalg produkter fra hagebransjen. Ifølge «hagesjef» Cecilie Svabø har de i år gått «all in» og satt opp en hel hall full av inspirasjon.  

Norges største hagekjendiser  

Rett innenfor døren til inspirasjonshallen starter opplevelsene. Hovedscenens program er smekkfullt med spennende profiler og interessante foredag. Få med deg Kjersti Bergesen, Finn Schjøll, Espen Skarphagen, Dennis Asbjørnsen, Artic Gardener, Madeleine Strand og mange flere som vil formidle hageglede.

Espen Skarphagen, som også er aktuell som ny medprogramleder for TV2’s “Sommerhytta”, gleder seg til bidra inn på flere arenaer på årets Hagemesse i Lillestrøm 12. – 14. april.

– Det er et av årets høydepunkter å få holde foredrag for publikum på Hagemessen, forteller Espen Skarphagen entusiastisk. Han brenner for og forteller om temaet «vann i hagen», noe som blir mer og mer relevant for norske huseiere, med stadig mer uforutsigbart klima.  

Foredragene går kontinuerlig fra 11-16 hver dag, men flere planlegger godt med å sette hjerte ved sine favoritter i det innholdsrike og varierte programmet.  

Bugnende inspirasjon i temahager spesialdesignet for Hagemessen 

Like bortenfor starter årets massive inspirasjonsområde. På mer enn et mål i utstillingen finner du hele 10 store og inspirerende designerhager, som står klar til å nytes, luktes og oppleves. Her er det noe for enhver smak, som for eksempel en stilig hyttehage ved sjøen, den lettstelte japanskinspirerte hagen, den sosiale hagen, den miljøvennlige hagen med flere. Alle tegnet av Norske Hagedesignere. Beplantet av Plantinor, Norsk Gartnerforbund og Opplysningskontoret for Blomster og Planter. Bygget opp av NAMLs mange anleggsgartnere, lærlinger og skoleelever. I tillegg til store bidrag fra et engasjert hageteam og ivrige leverandører av hagemøbler, trevirke og annet viktig for hager.  

Hagene er ikke bare til pynt, de er også til nytte. Alle hagene viser elementer av overvannshåndtering og -gjenbruk, er pollinatorvennlige og ikke minst tilpasset med norskproduserte vekster tilpasset vårt norske klima.  

Les mer om overvannshåndtering >>

Fire av hagene er signert landets største hagekjendiser. På din vandring gjennom hagene finner du Kjerstis Fantasihage, Espens Vann i Hagen-hage, Dennis’ Beredskapshage og Ingunns Romantiske hage.

Det Norske Hagelaget med stort Kunnskapsområde 

Det Norske Hageselskap satser stort på Hagemessen i år. Sammen med hagelag og organisasjoner bygger de opp et stort kunnskapsområde i inspirasjonshallen. Her kan du gå i den velkjente Kunnskapsgaten og besøke mer enn 20 lag og foreninger, ta en hageprat på Kunnskapstorget eller lære mer om forskjellige tema på Kunnskapsscenen. Eller hva med å sjekke ut de kule hønsene til Vestfold Fjørfeklubb?  

Her møter du greenfluenserne 

Hageprofiler som blant annet Arctic Gardener, Madeleine Strand, Dennis Asbjørnsen og Espen Skarphagen er alle aktuell med mer enn sine spennende foredrag. De har installert seg med egen stand på i Inspirasjonshallen, hvor de selger sine hagebøker og andre produkter.  

Særlig spennende er standen til Karl Fredrik fra Eklaholm. Karl Fredrik er godt kjent i Sverige, men er også kjent i Norge med sitt herlige TV-program «Karl Fredrik på Österlen». På standen hans finner du spennende produkter innen krukker og hagedekor, samt hans nye hagebok. – Jag har i lång tid önskat att möta norska hage-entusiaster och jag ser fram till att äntligen få göra detta nu, sier en forventningsfull Karl Fredrik.  

La barna besøke dyrene og lære å så på Hagemessen 

En av de store inspirasjonshagene er Beredskapshagen. Hagen har to soner, en med spiselige vekster og en med gårdsdyr. Her møter du minigriser, høns, alpakkaer, kaniner og mulig søte kopplam.

Så hvorfor ikke ta en pause med litt lapskaus eller en god suppe på Småbruket cafe mens barna koser seg med å kikke på og lære om dyrene fra Lillerud Gård.  

På Tante Plantes barneaktivitetsområde like ved, lærer barna om livet i hagen med flere engasjerende aktiviteter. De kan så seg et frø, tegne blomster og gi den store bie-maskoten en stor klem når den kommer innom.  

Og pssst… barn mellom 3 og 8 år som synes det er kjedelig å se på utstillingen, er hjertelig velkommen til å være igjen hos Tante Plante, mens foreldre eller besteforeldre fortsatt ønsker å utforske mer av utstillingen.   

Les mer om barnas Hagemesse >> 

Rekruttering til faget 

Det er også lov å la seg inspirere til å lære mer om hagefaget når man går gjennom de fine designhagene, om du så er 15 eller 50 år. I inspirasjonshallen har vi derfor samlet tilbydere av utdanning innen hagefaget på et sted. Her treffer du representanter fra BliAnleggsgartner.no, BliGartner.no, Norske Hagedesignere, VeA, SoA, NMBU og Kjelle Videregående skole. Alle med et tilpasset tilbud til de som ønsker å lære mer om hagefaget, enten du vil jobbe i bransjen eller drive på hobbybasis.  

Fra jord til bord 

På Hagemessens mattorg finner man kortreiste, økologiske og spennende matvarer.  

Du kjenner det på lukten når du nærmer deg gårdsbutikker som stiller med deilig bakst. Eller kjøp kortreist og bærekraftig honning, spennende oster og spekemat med mer. 

Så, etter en tur innom Fjeld Hagebruks tresalg bakerst i inspirasjonshallen, kan publikum fortsette inn i de øvrige hallene hvor våre utstillere stiller med sine flotte produkter og gode tilbud.

La inspirasjonen blomstre på Hagemessen 2024!  

Hold av datoen til vårens vakreste eventyr 12. – 14. april 2024

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.