Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

La barna få møte gårdsdyr og kjenne på hageglede

På Hagemessen legger vi tilrette for at også de minste skal kose seg. Og for dem er opplevelsen helt gratis

Det er mye å se på og oppleve på Hagemessen, spesielt for våre hageelskende voksne besøkende. Men i år har vi gjort litt ekstra for å vekke hageglede hos de unge lovende barna også.  

Drømmen om småbruk med gårdsdyr

Blant temahagene i det store inspirasjonsområdet på Hagemessen i 2024, finner du den store Beredskapshagen. Her har vi tatt drømmen om eget småbruk hakket videre og tilpasset den til en 300m2 hageflekk.  

I den ene delen av hagen har den folkekjære hageprofilen og greenfluenceren Dennis Asbjørnsen lagt føringer for hvordan han ville satt opp en spiselig hage, med deilige spiselige vekster, årshjul og innredet veksthus.  

For å vise den viktige symbiosen mellom vekster og dyr, treffer du de koselige besøksdyrene fra Lillerud Gård i den andre delen av hagen. Møt kaniner, silkehøns, minigriser, alpakkaer, lama og kanskje noen søte kopplam?  

Vi forsøker å vise hvordan man kan tilrette legge for godt dyrehold om man ønsker en eller flere dyre- eller fuglearter i hagen sin. Hvor stor plass må de ha, hva med skjulesteder og ikke minst hvilke busker og vekster er røffe nok til å overleve den tøffe behandlingen sultne og nyskjerrige dyr kan gi dem.  

I Kunnskapsgaten lengre ned i hallen holder Vestfold Hobbyfjørfeklubb til og har med seg høns i mange varianter. De kan fortelle deg alt du trenger å vite om hold av fjørfe i hagen hjemme.  

Gi barna hageglede!

I tillegg finner du Tante Plantes Barneaktivitetsområde. Her kan barna ta seg en pause, om de blir lei av å kikke på gode messetilbud og varierte produkter med foreldrene. På Tante Plantes Barneaktivitetsområde passer vi på og aktiviserer barna med såkurs og tegning med mer. Og innimellom dukker jaggu den store bie-maskoten til barnas store fornøyelse. Og underveis passer vi på å lære dem litt om hvordan økosystemet i hagene fungerer og hvorfor det igrunnen er litt viktig å drive på i hagen, for både vekster og innsekters skyld.  

Aktiviteter for barna

  • Fargelegging av bier og blomster og lag en stor blomstereng. 
  • Plant et solsikkefrø i gartnerkroken og få med solsikken hjem. 
  • Møt den populære Biemaskoten som kommer innom for å hilse på barna.

Tante Plante er hentet fra boken om nettopp, Tante Plante. Forfatteren er Stine Heggedal som også er den ansvarlige for alle de gøye aktivitetene som skjer på Barneaktivitetsområdet gjennom Hagehelgen.  

Stine er lidenskapelig opptatt av at barna finner hageglede og for å finne ut hvorfor stilte vi henne fem kjappe spørsmål om hennes forhold til hage: 

Tante Plante, eller Stine som du egentlig heter, hvilken hagetype er du? 

Jeg er egentlig litt lat, så jeg liker best å bare ligge i en hengekøye og kikke på alt det rare i hagen. 

Hvor fant du inspirasjon til å komme i gang? 

Mitt engasjement kommer av at jeg er så glad i bier og humler, og vil gjerne hjelpe dem. Sånn fikk jeg motivasjon til å lage en stor blomstereng til dem. 

Hva liker du å gjøre i hagen? 

Jeg liker veldig godt å vanne blomstene med kule vannkanner. Det er gøy! Ellers kan jeg ligge i hengekøyen og spise jordbær hele dagen.  

Hva er dine 5 beste hagetips? 

  • Som sagt; ligg i hengekøya 
  • Plant blomster som bier og humler liker – det er veldig viktig for naturen 
  • Lukt på blomstene i hagen din 
  • Plukk noen og lag fine blomsterbuketter 
  • Og kanskje det viktigste; rull rundt i gresset – det blir du både fortumlet og lykkelig av.  

Støtter du norsk produksjon av blomster og planter, og hvordan? 

Ja, det gjør jeg. Jeg planter for eksempel masse jordbær og bringebær, og så spiser jeg dem etterpå. Det er utrolig godt! 

Praktisk informasjon

Anbefalt alder i barneparken: 3 – 8 år
Barneparken til Tante Plante finner du innerst i hall C på Hagemessen 12. – 14. april.

Barnebilletter

Husk barn under 15 år kommer gratis inn på Hagemessen, bare hent ut billetter her >>

Hold av datoen til vårens vakreste eventyr 12. – 14. april 2024

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.