Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Velkommen til Hagemessen 2024

Gjør deg klar for tusenvis av kvadratmetere fullspekket med inspirasjon, kunnskap og gode kjøp når Hagemessen åpner dørene 12. – 14. april. Det er bare å glede seg!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Tusenvis av handleglade besøker vårens vakreste eventyr i Lillestrøm hvert år. 

En stor hall fullspekket av inspirasjon

– Aldri før har det vært så mye inspirasjon på messen, smiler prosjektleder for Hagemessen, Cecilie Svabø. Årets mantra er at du skal bli inspirert, tilegne deg ny kunnskap og få se og ta på et stort utvalg produkter fra hagebransjen. Ifølge Cecilie har de i år gått «all in» og satt opp en hel hall full av inspirasjon. 

Hun røper at årets ingredienser er mange. Hele ni temahager i hvert sitt design står klar til å nytes, luktes og oppleves. 

– Det er virkelig noe for enhver smak på Hagemessen i år, som for eksempel en stilig hyttehage ved sjøen, den lettstelte japanskinspirerte hagen, den sosiale festhagen med flere. Alle tegnet av Norske Hagedesignere. Beplantet av PlantinorNorsk Gartnerforbund og Opplysningskontoret for Blomster og Planter. Bygget opp av NAMLs mange anleggsgartnere, lærlinger og skoleelever. Det blir trær, busker og blomster, og gjenbruk av vann blir en stor del av det, sier hun.

Les mer om inspirasjonshallen her >>

Alt du trenger til uterommet

Som besøkende på Hagemessen vil du finne noe som passer både ut fra uterommets størrelse og lommebok. Her finner du utstillere innen alt du trenger til hagen, balkongen eller takterrassen; blomster og planter, gartneriutsalg fra inn- og utland, drivhus og utestuer, kjøkkenhager, fagfolk innenfor hagedesign, hagemøbler og massevis av hageutstyr.

Et eksempel er JYSK som lanserer to nye trendnyheter og setter opp hele 25 hagemiljøer på Hagemessen, stylet av anerkjente og populære interiørdesignere 

Les også: Jysk med stor lansering av årets hagenyheter på Hagemessen 

Blomster og planter – møt ekspertene

Hva er vel en hagemesse uten blomster og planter? På Hagemessen bugner hallene av mange ulike rosesorter, hortensia, oliventrær, oleander og et utall planter du ikke ante at fantes i handelen. Alt står i full blomst! Kanskje du finner gode forslag til ditt plantevalg?

Det beste er at ekspertene og fagfolkene er til stede og kan hjelpe deg, enten du ønsker å snakke nærmere med hagedesignere, anleggsgartnere eller gartnere. I den populære “Kunnskapsgata”, som er et område forbeholdt ideelle organisasjoner innenfor grønn sektor, får du tips og råd hos de ypperste innen kvalitet og kunnskap ogdet aller meste innen grønt. Drømmer du for eksempel om ditt personlige velkomsttre i hagen? Besøk Fjeld Hagebruk som har stort utsalg av trær og fruktrær i Inspirasjonshallen i år. 

Møt, opplev og lær i Hageselskapets Kunnskapsområde

Gjennom et utvidet samarbeid med Det norske Hageselskapet rigges et stort kunnskapsområde i Hagemessens Inspirasjonshall. Den velkjente Kunnskapsgaten, bestående av frivillige lag og foreninger innen hagefaget er på plass, i tillegg lanserer vi i år en Kunnskapsscene hvor man går i dybden på interessante og relevante temaer for hagestell og -trender. På Kunnskapstorget kan  du ta den uformelle praten med Hageselskapets representanter og få råd og tips, samt lære Hageselskapet bedre å kjenne. 

Er det noe du lurer på, er vårt mål at du skal ha fått svar etter en tur innom Det Norske Hageselskaps kunnskapsområde i år.

Les mer om Hageselskapet og Kunnskapsområdet >>

Foredrag og kurs fra kjente hageprofiler

Hagemessen er Norges største inspirasjonsarena. Her skal du lære noe nytt, bli oppdatert på trender og få ny inspirasjon til egen uteplass. Fra scenen kan du hver dag lytte til og få tips og triks fra inspirerende hageprofiler og foredragsholdere. I år kan vi blant annet røpe profiler som svenske Karl Fredrik på Eklaholm, Dennis Asbjørnsen, Espen Skarphagen og Arctic Gardener. Vår alles Finn Schjøll er selvsagt på plass og ikke minst entrer Kjersti Bergesen scenen på fredag kl. 13.00. Flere av dem er bokaktuelle og du kan møte dem på boktorget i hall C for boksignering og salg hele helgen gjennom. 

Se hele programmet >>

Bli med på Afternoon Tea

Vi gjentar suksessen og dekker opp til Afternoon Tea med hvite duker i flotte omgivelser, under lune parasoller på Lobby Terrasse på Hagemessen! På etasjefatet får du deilige fristelser og smakfull te i koppen for kun 595,- inkl. inngangsbillett til Hagemessen. Og du – bobler kan så klart bestilles i tillegg!

Konsepetet er populært og allerede har flere hundre besøkende reservert sin plass, så book ditt bord raskt om du ønsker Afternoon Tea på Hagemessen i år. 

Les mer om messens koseligste og smakfulle cafe, og book ditt bord her »

Ta med jentegjengen eller kjæresten på årets koseligste Afternoon tea i vakre og fargerike omgivelser på Hagemessen 12. – 14. april.

Vaffelkafé med hagevisninger

Det er mye å se og oppleve på Hagemessen, av og til er det deilig å kunne sette seg ned og ta seg en pause. Gjør det i vår Vaffelkafé og la øynene hvile på noen av de flotteste besøkshager du finner i Norge. Hagemessens fotograf har besøkt flere visningshager når de var på sitt fineste og resultatet kan du se på vår egen hagevisning med behagelig musikk til. Så ta deg en vaffelpause og nyt våre hagevisninger! 

Vi tilbyr flere områder hvor du kan sette deg ned og ta en timeout fra et travelt messebesøk. 

Les om våre mattilbud på Hagemessen i år

Kjøp lokal mat på mat-torget

Det populære mat-torget er også på plass. Her har vi samlet de beste produsentene av lokal mat. Krydder og urter, oljer og pesto, ost, saft og syltetøy, spekemat – hos oss kan du kjøpe alt du trenger til årets første hagemåltid.

Ta med barna!

Når vi inviterer hagefolket til Hagemessen sørger vi for at hele familien skal bli underholdt – uten å betale ekstra for det! I den store Inspirasjonshallen er det mye barna kan både forundre seg over og glede seg over. 

Ta dem med til Beredskapshagen hvor de får hilse på gårdsdyrene fra Lillerud Gård. Her kan de kikke på mini-griser, kule kaniner, silkehøns, alpakkaer og kanskje søte små kopplam.

Delta på forskjellige aktiviteter i Kunnskapsområdet, her treffer du høns og haner eller du kan bli med på spennende og kunnskapsrike aktiviteter hos Hageselskapet eller i «fuglereiret» til Bird Life. 

Eller la barna kose seg i vår fornøyelige «Tante Plantes Barneaktivitetspark» som du finner innerst i Inspirasjonshallen. Her kan barna plante frø, bli med å tegne en blomstereng, høre på eventyrlesning og få hilse på bie-maskotten. La barna bli igjen med våre koselige barnepassere, mens foreldre sjekker ut mer inspirasjon og gode kjøp på Hagemessen alene. 

NB: Barneparken er bemannet og anbefalt alder er 3-8 år. 

Les mer om barneparken

Velkommen til Hagemessen 12. – 14. april

Hold av datoen til vårens vakreste eventyr 12. – 14. april 2024

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.