Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Velkommen til Hagemessen 2023

Gjør deg klar for tusenvis av kvadratmetere fullspekket med inspirasjon, kunnskap og gode kjøp når Hagemessen åpner dørene 21. – 23. april. Det er bare å glede seg!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Tusenvis av handleglade besøker vårens vakreste eventyr i Lillestrøm hvert år. 

Alt du trenger til uterommet

Som besøkende på Hagemessen vil du finne noe som passer både ut fra uterommets størrelse og lommebok. Her finner du alt du trenger til hagen, balkongen eller takterrassen; blomster og planter, gartneriutsalg fra inn- og utland, drivhus og utestuer, kjøkkenhager, fagfolk innenfor hagedesign, hagemøbler og massevis av hageutstyr.

Blomster og planter – møt ekspertene

Hva er vel en hagemesse uten blomster og planter? På Hagemessen bugner hallene av mange ulike rosesorter, hortensia, oliventrær, oleander og et utall planter du ikke ante at fantes i handelen. Alt står i full blomst! Kanskje du finner gode forslag til ditt plantevalg? Det beste er at ekspertene og fagfolkene er til stede og kan hjelpe deg, enten du ønsker å snakke nærmere med hagedesignere, anleggsgartnere eller gartnere. I populære “Kunnskapsgata” som er et område forbeholdt ideelle organisasjoner innenfor grønn sektor får du tips og råd hos de ypperste innen kvalitet og kunnskap ord et meste innen grønt.

Les også: Blomstersalg – kjøp unike vekster »

Foredrag og kurs fra kjente hageprofiler

Hagemessen er Norges største inpirasjonsarena. Her skal du lære noe nytt, bli oppdatert på trender og få ny inspirasjon til egen uteplass. Fra scenen kan du hver dag lytte til og få tips og triks fra inspirerende hageprofiler og foredragsholdere. I år kan vi blant annet røpe nye kjente “up and coming”-profiler som Madeleine Strand, Silje Bukholm og guttene bak den kjente instagramprofilen @PlantPapis, i tillegg til fjorårets Dennis Asbjørnsen og Arctic Gardener. Vår alles Finn Schjøll er tilbake og ikke minst entrer Kjersti Bergesen scenen på fredag kl. 1200. Flere av dem er bokaktuelle og du kan møte dem i Biblioteket for boksignering etter deres foredrag.

Les også: Sjekk ut det faglige programmet

Med fokus på opplevelser i hagen

Uterommet skal ikke bare sees på, det skal nytes og oppleves. Det elementet er viktigere og viktigere for våre glade hage-, terrasse- og balkongeiere. Derfor satser årets Hagemesse på å fremheve og tilrettelegge for inspirasjon til aktiviteter og opplevelser i uterommet.

Bli med på Afternoon Tea

I år gjentar vi suksessen og dekker opp til Afternoon Tea med hvite duker i lekre orangerier eller under vakre parasoller på Hagemessen! 

De som bestiller «Afternoon Tea» i forkant av messen, får nydelig mat og engelsk te, i tillegg inngangsbillett for bare 495,- kroner. Og du? Bobler kan så klart bestilles i tillegg!

Konspetet er populært og allerede har flere hundre besøkende reservert sin plass, så book ditt bord raskt om du ønsker Afternoon Tea på Hagemessen i år. 

Les mer om messens koseligste og smakfulle cafe, og book ditt bord her »

Ta med jentegjengen på årets koseligste Afternoon tea i vakre og fargerike omgivelser på Hagemessen 21. – 23. april.

Opplev nye Villaveien – Hage-og interiørinspirasjon og i et helt nytt konseptområde 

Villaveien illustrerer en nabolagsgate med de mindre ute- og inneROM. Her kan våre besøkende hente inspirasjon til forskjellige hagetyper etter behov, alt fra hager for barnefamilien, gjenbruk, beredskap, redskap og fest. Eller kanskje du heller ønsker formskjært japansk hagestil eller den mer romantiske engelske. Gå inn i de forskjellige hagene og finn tips og triks til hvordan du kan style og bygge opp din uteplass.  

Les mer om Villaveien her >>

Hagespesialisten inspirerer med fantastisk inspirasjonshage

Årets inspirasjonshage er tilbake til gamle høyder når Koteng tar med seg sine mange ideer, leverandører og ikke minst studenter for å bygge en unik designhage på Hagemessen i år.  

Les mer om årets Designhage her >>

– Jeg ønsker å vise noe annet enn det folk har i sine egne hager, forteller Torgeir. Hagekunstneren ønsker å holde hemmelighetene og triksene sine for seg selv, litt på samme måte som tryllekunstnere, nå når han er tilbake på Hagemessen på tiende året med en designhage som både skal inspirere og overraske publikum. Han startet med 30 kvadratmeter og nå har han over 1000 kvadratmeter å boltre seg på.  

Torgeir røper at årets ingredienser er mange. Det blir trær, busker og blomster, og vann blir også en stor del av det. Hagen har enda ikke fått noe navn, men stikkord som både kontrast, gjenbruk og sirkulært har vært på bordet. Han ønsker å synliggjøre hvordan man kan sette sammen det typisk moderne med god gammel natur.   

Les mer om Hagespesialisten >>

Besøk våre inspirasjonsbalkonger

Et unikt knipps stylister og «Greenfluensere» har tatt på seg oppdraget med å style årets inspirasjonsbalkonger. Her finner du blant annet Madeleine Strands «Pottageri», Christine Ilovepolkadots «Slow Living»-balkong, Silje Spirelykkes Spiselige balkong. Alt for å vise deg hvordan din balkong eller ditt lille uterom til både pryd og nytte. Her er det bare å la inspirasjonen blomstre! 

Visningsbalkong Tor Gundersen 1

Hagemessen introduserer: Hagekino

Det er mye å se og oppleve på Hagemessen, av og til er det deilig å kunne sette seg ned og ta seg en pause. Gjør det i vår nye Hagekino og la øynene hvile på noen av de flotteste besøkshager du finner i Norge. 

Hagemessens fotograf har besøkt flere visningshager når de sto i full blomst i august 2022 og resultatet kan du se på vår hagekino med behagelig musikk til. Ta en timeout og nyt våre hagevisninger! 

Nye utstillere og gode messetilbud

Årets Hagemesse kan friste med mange nye og spennende utstillere, ikke minst når det gjelder hagemøbler. Ingen andre steder finner du et så stort utvalg, og gode messetilbud kan forventes.

Les også: Hagemøbler og utstyr – de siste trender

Maskiner og utstyr

Når det gjelder maskiner og utstyr er nær sagt alle leverandører representert. Er du lei plenklipping? Kom på messen og se alle auto-movere som demonstreres, du finner helt sikkert en som passer ditt behov.

Les også: Maskiner og utstyr – for gode hageopplevelser »

Drivhus, hagestuer og lysthus

Dyrk selv eller lag en eksklusiv utestue! Det er spesielt gledelig å kunne presentere så mange utstillere med drivhus, hagestuer, lysthus og orangerier på Hagemessen.  Årets utstillere representerer både tradisjonelle drivhus, klassiske drivhus i engelsk stil, minidrivhus, veggmonterte drivhus, hagestuer, paviljonger, terrassetak etc.

Kjøp lokal mat på mat-torget

Det populære mat-torget er på plass. Her har vi samlet de beste produsentene av lokal mat. Krydder og urter, oljer og pesto, ost, saft og syltetøy, spekemat – hos oss kan du kjøpe alt du trenger til årets første hagemåltid.

Ta med barna!

Når vi inviterer hagefolket til Hagemessen sørger vi for at hele familien skal bli underholdt – uten å betale ekstra for det! Barneaktivitetene og barneparken til Tante Plante finner du innerst i hall E på Hagemessen 21. – 23. april. Her kan barna plante frø, bli med å tegne en blomstereng, det blir eventyrlesning og maskotten hilser på barna. I tillegg stiller organisasjonen Bird Life Oslo og Akershus opp med sitt «fuglereir» med spennende og kunnskapsrike aktiviteter for barna. 

NB: Barneparken er bemannet og anbefalt alder er 3-8 år. 

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.