Åpningstider | Fre 10.00 – 18.00 | Lør 09.00 – 17.00 | Søn 11.00 – 18.00

Velkommen til Hagemessen 2022

Tusenvis av kvadratmetere fullspekket med inspirasjon, kunnskap og gode kjøp. Det er mye å glede seg til på Hagemessen 22. – 24. april!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Over 20.000 handleglade besøker vårens vakreste eventyr i Lillestrøm hvert år. 

Alt du trenger til uterommet

Som besøkende på Hagemessen vil du finne noe som passer både ut fra uterommets størrelse og lommebok. Her finner du alt du trenger til hagen, balkongen eller takterrassen; blomster og planter, gartneriutsalg fra inn- og utland, drivhus og utestuer, kjøkkenhager, fagfolk innenfor hagedesign, hagemøbler og massevis av hageutstyr.

Blomster og planter

Hva er vel en hagemesse uten blomster og planter? På Hagemessen bugner hallene av mange ulike rosesorter, hortensia, oliventrær, oleander og et utall planter du ikke ante at fantes i handelen.

Les også: Blomstersalg – kjøp unike vekster »

Møt fagfolkene

Alt står i full blomst på Hagemessen – kanskje du finner gode forslag til ditt plantevalg? Det beste er at fagfolkene er til stede og kan hjelpe deg, enten du ønsker å snakke nærmere med hagedesignere, anleggsgartnere eller gartnere.

I Kunnskapsgata får du alt du trenger av tips og råd fra ekspertene.

Opplev Afternoon Tea i Hagen!

I år dekker Hagemessen opp til Afternoon Tea med hvite duker i lekre orangerier eller under vakre pergolaer for aller første gang på Hagemessen! 

De som bestiller «Afternoon Tea i Hagen» i forkant av messen, får inngangsbillett, nydelig mat og engelsk te for bare 395,- kroner. Og du? Bobler kan så klart bestilles i tillegg!

Les mer om messens koseligste og smakfulle cafe, og book ditt bord her »

Ta med jentegjengen på årets koseligste Afternoon tea i vakre og fargerike omgivelser på Hagemessen 22. – 24. april.

Flere nye matkonsepter: Et hustak i byen – på bakkeplan med vegetar-kafè 

På Hagemessen skal du kunne se på, lukte på og også smake på inspirasjon. I vår Urban Farming Cafè har vi innredet et område som et hustak i storbyen, med kjøkkenhager, matskoger og grøntvegger som del av dekoren. I kafeen serveres en deilig kortreist og økologisk vegetar-meny, også med veganske innslag. Ta deg en pause, smak litt honning, mens du kjenner bybonden i deg våkne. Her er det mange tips å ta med til egen balkong eller felles takterrasse, mens du nyter et sundt og godt måltid som gir energi til resten av messebesøket.  

Nye utstillere og gode messetilbud

Årets Hagemesse kan friste med mange nye og spennende utstillere, ikke minst når det gjelder hagemøbler. Ingen andre steder finner du et så stort utvalg, og gode messetilbud kan forventes.

Les også: Hagemøbler og utstyr – de siste trender

Maskiner og utstyr

Når det gjelder maskiner og utstyr er nær sagt alle leverandører representert. Er du lei plenklipping? Kom på messen og se alle auto-movere som demonstreres, du finner helt sikkert en som passer ditt behov.

Les også: Maskiner og utstyr – for gode hageopplevelser »

Kjøp lokal mat på mat-torget

Det populære mat-torget er på plass. Her har vi samlet de beste produsentene av lokal mat. Krydder og urter, oljer og pesto, ost, saft og syltetøy, spekemat – hos oss kan du kjøpe alt du trenger til årets første hagemåltid.

Drivhus, hagestuer og lysthus

Dyrk selv eller lag en eksklusiv utestue! Det er spesielt gledelig å kunne presentere så mange utstillere med drivhus, hagestuer, lysthus og orangerier på Hagemessen.  Årets utstillere representerer både tradisjonelle drivhus, klassiske drivhus i engelsk stil, minidrivhus, veggmonterte drivhus, hagestuer, paviljonger, terrassetak etc.

Les også: Drømmer du om drivhus?

Foredrag og kurs fra kjente hageprofiler

Hagemessen er Norges største inpirasjonsarena. Her skal du lære noe nytt, bli oppdatert på trender og få ny inspirasjon til egen uteplass. Fra scenen kan du hver dag lytte til og få tips og triks fra inspirerende hageprofiler og foredragsholdere. I år kan vi blant annet røpe nye kjente navn som Halvor Bakke, Ingunn Anvik, Dennis Asbjørnsen og Arctic Gardener i tillegg til de kjente og kjære hage-profilene Anne Holter-Hovind og vår alles Finn Schjøll. 

Les også: Sjekk ut det faglige programmet

Inspirerer med fantastisk inspirasjonshage

Kunne du tenkt deg å fornye uterommet ditt? På Hagemessen bygges det fantastiske visningshager som gir inspirasjon og nye ideer til hva du selv kan få ut av din egen hage eller terrasse. Mange har en liten terrasse eller balkong – hos oss får du gode innredningstips og de siste trendene.

Dyktige anleggsgartnere fra NAML, Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører setter sitt tydelige preg på Hagemessen og viser deg det siste av materialer og smarte løsninger for privathager gjennom sin designhage innerst i hall C. 

Flere anerkjente NAML- bedrifter har gått sammen om å bygge et stort felles hageareal med kreative designløsninger. I tillegg har nærmere 100 elever fra anleggsgartnerlinjer fra ulike videregående skoler deltatt i byggingen.

Vil fremme rekruttering

Nordmenn bruker mye tid, krefter og penger på hage og uterom, og profesjonell hjelp til hagen har blitt mer og mer vanlig. Mange ser verdien i å få arbeidet fagmessig utført og setter gjerne bort hele prosjektet til et anleggsgartnerfirma.

– Vi vil bruke Hagemessen til å markedsføre bransjen og yrket mot dagens unge som skal velge utdanning. Derfor inviteres elever ved flere skoler til å komme og besøke NAML-hagen under messen, sier prosjektleder i NAML, John Trondsen.

Besøk våre visningsbalkonger eller ta turen innom mikrohuset 

Dersom du har terrasse eller balkong får du gode innredningstips og de siste trendene gjennom våre visningsbalkonger, og ikke minst balkongveggen i hall C. Her bygges det opp to etasjer med flotte balkonger for enhver stil og smak. Her er det bare å la inspirasjonen blomstre! 

En ny trend de siste årene er Mikrohus. Dette finner du også eksempler på på årets Hagemesse i hall C. Her finner du mikrohus med sine tilhørende mikrohager rundt. Man trenger ikke alltid så stor plass eller budsjett for å realisere sin egen hus og hage drøm. 

Nyt Norge for norske blomster og planter

Opplysningskontoret for Blomster og Planter slår et slag for norske bærekraftige blomster og planter på årets Hagemesse og steller i stand et stort norskt blomstershow for første gang på 20 år i Norge. Det blir ekstraordinært og en fantastisk visning av alt Norge har å by på. Med seg har de «Nyt Norge» som sitter sitt kvalitative stempel på blomstershowet.  

Barneaktiviteter

Når vi inviterer hagefolket til Hagemessen sørger vi for at hele familien skal bli underholdt – uten å betale ekstra for det! Barneaktivitetene og barneparken til Tante Plante finner du innerst i hall E på Hagemessen 22. – 24. april. Her kan barna plante frø, bli med å tegne en blomstereng, det blir eventyrlesning og maskotten hilser på barna. I tillegg stiller organisasjonen Bird Life Oslo og Akershus opp med sitt «fuglereir» med spennende og kunnskapsrike aktiviteter for barna.  

NB: Barneparken er bemannet og anbefalt alder er 3-8 år. 

Velkommen til Hagemessen 22. – 24. april 2020 på NOVA Spektrum i Lillestrøm.

Skaff deg billetter nå!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Vårens vakreste eventyr finner sted i Lillestrøm  22. – 24. april!