Basilikumsirup:
Kok opp 4 kopper vann sammen med 1 toppet kopp sukker og 1/2 kopp vaniljesukker. Saften av 4 sitroner.
Hiv oppi sitronskallet og en stor bunt basilikum. Boblekok i 10 min. Sil av og hell på en flaske.
Kan stå i kjøleskap i månedsvis. Urtene Eli Kari bruker er levert av Schrader Gartneri >>

Hyllebærsirup ala Eli Kari
Plukk en god bunt med hyllebær. Rist den godt og legg den i en kjele med vann. Kok i 1/2 time.
Sil vannet over i en mindre kjele. Del opp en sitron i to, press ut saften og legg sitronen i kjelen.
Hiv oppi 2 kopper brunt sukker og boblekok i 10 minutter. Fisk ut sitronen. Avkjøl og hell i en fin mugge.
Moctail;
Fyll et pent glass med isbiter. Hell i en god dæsj av hyllebærsirupen. Squize en sitronbåt og fyll opp med søt tonic.
Pynt med en liten hyllebærkvast.
Lavendelsirup ala Eli Kari
Plukk masse lavendel og kok i vann en halvtimes tid. Hiv oppi vaniljesukker og vanlig sukker, smak til.
Squize saften av to lime siste 5 min av koketiden. Sil av. Avkjøl og hell på et glass.
Mocktail;
Fyll en shaker med is
En god dæsj lavendelsirup
En god dæsj kokosvann
En squize av en limebåt
En god dæsj eplejuice
Shake godt sil og hell i et avkjølt martiniglass.
Chilisirup ala Eli Kari
Squize 5 lime og del opp 10 chili med frø
Hiv det i en gryte sammen med 1/2 liter vann. 2 kopper sukker og en vaniljestang.
Boblekok i 15 min. Avkjøl og hell på flaske uten å sile.
Mocktail;
Fyll en shake med is.
Hell over en god dæsj med sirup
Squise 1/2 lime
Fyll opp med bringebærjuize
Shake godt og sil over i et avkjølt martiniglass. Pynt med en cilli.