Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 17.00

Oppskriftene fra Eli Karis Mocktail-show

Basilikumsirup:

Kok opp 4 kopper vann sammen med 1 toppet kopp sukker og 1/2 kopp vaniljesukker. Saften av 4 sitroner.

Hiv oppi sitronskallet og en stor bunt basilikum. Boblekok i 10 min. Sil av og hell på en flaske.

Kan stå i kjøleskap i månedsvis. Urtene Eli Kari bruker er levert av Schrader Gartneri >>

Hyllebærsirup ala Eli Kari  

Plukk en god bunt med hyllebær. Rist den godt og legg den i en kjele med vann. Kok i 1/2 time. 

Sil vannet over i en mindre kjele. Del opp en sitron i to,  press ut saften og legg sitronen i kjelen. 

Hiv oppi 2 kopper brunt sukker og boblekok i 10 minutter. Fisk ut sitronen. Avkjøl og hell i en fin mugge. 

Moctail

Fyll et pent glass med isbiter. Hell i en god dæsj av hyllebærsirupen. Squize en sitronbåt og fyll opp med søt tonic.

Pynt med en liten hyllebærkvast.

Lavendelsirup ala Eli Kari 

Plukk masse lavendel og kok i vann en halvtimes tid. Hiv oppi vaniljesukker og vanlig sukker, smak til.

Squize saften av to lime siste 5 min av koketiden. Sil av. Avkjøl og hell på et glass. 

Mocktail;

Fyll en shaker med is

En god dæsj lavendelsirup

En god dæsj kokosvann

En squize av en limebåt

En god dæsj eplejuice

Shake godt sil og hell i et avkjølt martiniglass. 

Chilisirup ala Eli Kari 

Squize 5 lime og del opp 10 chili med frø

Hiv det i en gryte sammen med 1/2 liter vann. 2 kopper sukker og en vaniljestang. 

Boblekok i 15 min. Avkjøl og hell på flaske uten å sile. 

Mocktail;

Fyll en shake med is.

Hell over en god dæsj med sirup

Squise 1/2 lime

Fyll opp med bringebærjuize

Shake godt og sil over i et avkjølt martiniglass. Pynt med en cilli. 

Hold av datoen til vårens vakreste eventyr 10. – 12. april 2026

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.