Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

JYSK med stor lansering av årets hagenyheter på Hagemessen

Viser årets trender gjennom 25 hagemiljøer stylet av populære interiørdesignere.

På årets Hagemesse finner man et rikt utvalg av produkter og utstillere, hvor de fleste kan relatere til sitt hagemiljø.  

En av dem som satser stort i år er JYSK. De stiller ut 25 hagemiljøer som skal inspirere publikum. Her finner de besøkende alt de trenger til uteplassen, det være seg lounge, spisegrupper, avslapning, piknik eller kafe-miljøer. I tillegg er områdene komplettert med koselig tilbehør som uteplanter, lanterner, parasoller og blomsterpotter.  

Henter inn populære interiørdesignere 

Til å hjelpe seg har JYSK hentet inn populære eksperter. Interiørdesignerne Marianne Haga Kinder @mariannehagakinder_, Camilla Bakken @design_logg og Lise Stang-Jacobsen @hverdagslykkelise har dekorert og stylet «sine» miljøer med hagenyheter fra JYSK, som blant annet et kjempekult hagetelt og en romantisk piknik. 

Årets JYSK hagekolleksjon handler om LIFE and LIVING med særlig fokus på den nordiske vår-og sommersesongen. Spring Summer 2024 er en feiring av den nye sesongen og evnen til å bevege seg i riktig retning- forsiktig, nysgjerrig og veloverveid. 

Kolleksjonen presenterer to nye trendhistorier; EASE og ENCIRCLE. To forskjellige historier forankret i skandinavisk sommer, designtradisjon og hygge – på en moderne og ny måte. 

Stikkord for årets nyheter er moderne, solid, avslappende, jordnært, kvalitet og miljøbevisst – Det vil være innslag av blant annet tre, glass og bambus, forteller kommunikasjonssjef i JYSK, Fatima Elkadi entusiastisk. – Vi ønsker å vise den skandinaviske sommeren tilpasset ethvert behov, både for den lille balkongen og den større uteplassen. 

Årets trender kommer i en fargepalett av nye og varme toner, som rolig harmonerer med hverandre, og som henger sammen med JYSKs intensjon om å skape velvære på uteplassen som både er praktisk, fleksibel og kvalitets- og miljøbevisst.  

Viktig at møblene tåler all slags vær og alle slags formål 

Ikke bare skal det se bra ut, men Fatima understreker at JYSK tilbyr hageprodukter som kan stå ute hele sesongen, slik at man kan utnytte uteplassen året rundt. – Det er et bredt spekter av produkter med hensyn til bærekraft, og et rikt utvalg av nyheter tilpasset det skandinaviske klimaet som hensyntar både sol, vind og regn. 

Det er nettopp dette JYSK ønsker å formidle på Hagemessen gjennom sine inspirasjonsmiljøer, men også gjennom «hands on»-informasjon til de besøkende. I utstillingen står kompetente medarbeidere parat for å gi god veiledning for valg av riktige hagemøbler tilpasset nettopp din hage. Eller kanskje du vil skape et hagemiljø på arbeidsplassen? Hva enn du jobber med, JYSKs B2B-folk er også representert for å gi gode tips og tilbud til de bedrifter som ønsker det.  

JYSK tilbyr hageprodukter som kan stå ute hele sesongen, slik at man kan utnytte uteplassen året rundt.

Med en forkjærlighet for middelhavstil 

Som nevnt så er interiørdesigner Marianne Haga Kinder en av dem som dekorerer miljøene du finner i utstillingen til JYSK.  

Marianne er også en anerkjent influenser med opp mot 170.000 følgere på sin Instagram-konto @mariannehagakinder_.  

Hage-redaksjonen tok derfor en prat med Marianne for å høre hvordan hun går frem når hun skal designe utemiljøer og hva som inspirerer henne når hun er i egen hage.  

Om du skulle dekorert din egen hage, Marianne, hvilken stil ville du valgt? 

I min egen hage ville jeg gått for middelhavsstilen, hvor jeg bruker digre krukker med oliventrær, og mindre krukker med Rosmarin. Jeg synes det er fint å la det bugne litt, så mange store og små krukker er fint. Til denne stilen hører også digre parasoller med. Når det kommer til hagemøbler passer både rotting og bambus, men jeg ville valgt lyse farger i hvitt, creme og noe beige.  

Hvor henter du din inspirasjon fra?  

Jeg henter mye inspirasjon fra reiser. Jeg blir alltid inspirert på den franske rivieraen, men jeg er også veldig glad i Palma. Ellers liker jeg veldig godt å oppsøke norske møbel og interiør butikker, hvor jeg kan blande ulike stiler og forskjellige prisklasser. En av favorittbutikkene er Jysk for der finner jeg alltid mye fint til veldig bra priser.  

Hva liker du å gjøre i hagen?  

Jeg er glad i å dyrke urter, for de er takknemlige å få til. Et godt tips er å dyrke Mynte. Så kan du lage din egen te. Ellers er jeg glad i å dyrke tomater i drivhuset mitt.  

Hagen min blir også brukt til kos og avslapning. En favoritt-syssel er å lage små miljøer rundt om i hagen, så jeg alltid har et sted å sitte i solen. Disse små områdene består av møbler som er lette å flytte rundt på.  

Marianne Haga Kinder er en av tre interiørdesignere som skal dekorere og style «sine» miljøer med hagenyheter fra JYSK.

Dine 5 beste tips når man skal style hagen sin? 

  1. Velg hardføre planter: Plantene må tåle det varierte norske klimaet, med kalde vintre og moderate somre. Hosta med sine grønne blader i ulike farger er en favoritt. Jeg er også veldig glad i Hortensia.  
  1. Innlem naturlige elementer: Dra nytte av den naturlige skjønnheten rundt deg ved å integrer naturlige elementer som steiner, grus og tre. Det kan også være fint å lage vannspeil ved hjelp av store fat. Dette gir hagen din et autentisk preg.  
  1. Legg til belysning: I de mørke vintermånedene er belysning viktig. Legg til utendørs belysning for å skape en koselig atmosfære og fremheve hagens beste trekk.  
  1. Skap et funksjonelt uteområde: Lag soner for avslapning, grilling og eventuelt små blomsterbed eller krukker som du kan plassere rundt omkring. Dette gjør hagen din til et praktisk og trivelig sted å tilbringe tid. 
  1. Hold det enkelt og bærekraftig: Velg enkle og vedlikeholdsfrie løsninger for å gjøre hagearbeidet enklere. Bærekraftige materialer og metoder er også et godt valg for en miljøvennlig hagestil. 

Støtter du norsk produksjon av planter og blomster, og eventuelt hvordan? 

Ja, jeg støtter helt klart norsk produksjon av planter, urter og blomster.  

Norsk produksjon av planter og blomster er betydelig, og vi er heldige som har et variert utvalg av blomster- og plantenæringer. Her må jeg berømme norske hagesentre som blant annet Plantasjen som har store avtaler med norske gartnere.  

Mange gartnerier og planteskoler produserer lokale og hardføre varianter som passer godt til det norske klimaet. Norge har også en økende interesse for økologisk dyrking, og flere produsenter fokuserer på bærekraftige og miljøvennlige metoder. 

JYSK leverer til inspirerende miljøer på Hagemessen 

Som Marianne Haga Kinder understreker så er hagen ikke bare til pynt, men også for å oppleves. Vi setter mer og mer pris på de sosiale stundene en varm sommerkveld gir oss i lag med gode venner og naboer i hagen.  

I Inspirasjonshallen har JYSK derfor levert både møbler og dekor til den flotte Festhagen som vil gi publikum inspirasjon til å invitere venner, familie og naboer til go’tid i hagen. Her kan man få inspirasjon til hvordan man enkelt kan sette opp et festbord med nødvendige rekvisitter slik at det ser lekkert ut. 

Vi gleder oss til å se JYSKs inspirasjonsmiljøer rundt om på Hagemessen.  

Hold av datoen til vårens vakreste eventyr 12. – 14. april 2024

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.