Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Nysgjerrig på hvordan et mikrohus ser og føles ut i virkeligheten? På Hagemessen 22. – 24. april stiller Norske Mikrohus ut to av modellene sine i frodige omgivelser.

Fungerer som et kinderegg på hjul

Norske Mikrohus ble startet av Jeanette og David Reiss-Andersen i 2018. De oppdaget et nytt og bærekraftig marked som de så et stort potensial i, og per januar 2022 har de solgt over 100 mikrohus på det norske markedet. David forteller at mikrohus på hjul egner seg godt som bolig, sommerhus, hytte, anneks eller kontor. Én av årsakene til at populariteten har økt så kraftig de siste årene, er at mange tiltrekkes av å bo mindre, forbruke mindre og etterlate et minimalt fotavtrykk:

– Mikrohus er som et kinderegg; det har mange bruksområder og muligheter. Mikrohus dekker alle behov, og er samtidig et rimeligere og grønnere boalternativ. Det er rett og slett en alternativ boform, eller en rimelig og mobil fritidsbolig. Mikrohus-trenden er fortsatt ny, men om få år kan vi nok regne med at det finnes flere tusen mikrohus i Norge.

Satser på bærekraftig produksjon

Produksjonen til Norske Mikrohus foregår i Norge, på Økern i Oslo. Bedriften er stolt av at de bruker norske, kortreiste materialer, og presiserer at mikrohus i seg selv setter igjen veldig lite fotavtrykk:

– Mikrohus krever lite infrastruktur eller inngrep i naturen. For kortere perioder kan du plassere huset søknadsfritt på privat grunn etter avtale med grunneier. Om du skal du bo i mikrohuset permanent, bør du med dagens regelverk ha en dialog med kommunen. Heldigvis kommer det snart et nytt regelverk som vil gjøre det enklere for de som ønsker å bruke mikrohus som bolig.

Tar med modellene Tind og Rast til Hagemessen

Norske Mikrohus tar med seg modellene Tind og Rast til Hagemessen. Begge er i stor grad inspirert av norsk natur, fjord og fjell, og David tror interiørløsningene vil fascinere de besøkende på messen. Han sier:

– Mikrohusene er smarte, flerfunksjonelle, komplette boenheter med gode løsninger for oppholdsrom, soveplass, kjøkken og bad. De har vannsystem, el-anlegg, gulvvarme og masse plass til oppbevaring. Alle modellene våre er vinterisolerte og tilpasset nordiske forhold, og interiøret er lyst og delikat.

– Både Tind og Rast har gjort stor suksess i privatmarkedet der de benyttes som hytte og primærbolig. I tillegg opplever nå vi økt interesse fra bedriftsmarkedet. Grunnen er at mikrohus er et bærekraftig alternativ når det gjelder ferie- og fritidsformål, og de kan benyttes til jakt, eller som studentboliger og kontorer.

Nå er vi klare for Hagemessen og ser frem til å vise produktene våre i et berikende miljø omkranset av planter, utemøbler og alt annet Hagemessen har å by på.

Fakta om Tind og Rast 

Rast (6.5 x 2.5 meter) – 850.000 kr (eventuelle tilvalg kommer i tillegg.)

Med sin kompakte og funksjonelle layout, er Rast en perfekt hytte. Modellen har oppholdsrom med mulighet for daybed og køyeseng, kjøkken med integrerte hvitevarer, bad med plassbygde hyller og forbrenningstoalett. Modellen er dessuten utstyrt med en rekke praktiske oppbevaringsrom, store vinduer med mye lysinnslipp og eget teknisk skap. Rast er utviklet og dimensjonert for kortere opphold for opptil fire personer.

Tind (7.5 x 2.5 meter) – 890.000 kr (eventuelle tilvalg kommer i tillegg.)

Tind har et moderne uttrykk med interiør i bjørkefinér og egner seg godt både som bolig og til korttidsopphold. Modellen har oppholdsrom med plass for egne tilpasninger og møbler, hjørnekjøkken og godt med benke- og skapplass, walk-in-closet, bad med mulighet for forbrenningstoalett og vaskemaskin, samt hems med mulighet for takvindu/skylight. Tind er utviklet for varig opphold for opptil fire personer.

Modellen Tind egner seg godt både som bolig og til korttidsopphold
Tind har et moderne uttrykk med interiør i bjørkefinér