Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Få krukkedilla med Arctic Gardener

I år er Anders og Erik tilbake på Hagemessen. De skal holde inspirerende foredrag på hovedscenen hver dag og de vil også være til stede med egen stand, hvor de gleder seg til å møte publikum, dele sin entusiasme og signere bøker.

Anders Røyneberg, også kjent som @arcticgardener, har over 112 000 følgere på Instagram der han inspirerer plante- og hageinteresserte med tips og råd om både inneplanter og uterom. Sammen med kjæresten Erik Schjerven har han gitt ut flere bestselgende bøker. Denne våren er de atter en gang aktuelle med ny bok; Krukkedilla. 

I Anders Røyneberg nye bok, Krukkedilla, får du massevis av inspo til vårens nye prosjekter i hagen eller på terrassen. Foto: Simen Skari

I boken er det masse inspirasjon å hente til vårens prosjekter i krukker, potter og pallekarm. Anders viser hvordan du kan lykkes både med prydvekster og spiselige vekster for egen matauk. 

Bestill signert bok fritt hjemsendt her og ta dermed på Hagemessen og få den signert: https://bok.norli.no/livsnyterhagen

Anders er født på Jæren, oppvokst på bondelandet i Østfold og nå bosatt på Hadeland. Han er utdannet agronom, psykiatrisk sykepleier og sexolog, og jobber til daglig som terapeut, skribent og foredragsholder. På fritiden dyrker han sin plante-lidenskap. 

Anders og Erik tilbake på Hagemessen. De skal holde inspirerende foredrag på hovedscenen hver dag og til og med være til stede med egen stand. Foto: Simen Skari

Hvilken hagetype er du?

– Jeg er en livsnyter, også i hagen. Jeg er opptatt å ha det pent rundt meg, og ønsker at det ikke skal være for mye jobb. Jeg er en estetiker, og samtidig er jeg ikke så glad i å luke, så mitt mål er å ha et lettstelt uterom.

Hvor fant du inspirasjon til å komme igang?

– Jeg er oppvokst på bondegård med stor hage. Så flyttet jeg til Oslo hvor jeg hadde mer enn hundre stueplanter i en liten bygårdsleilighet. Etterhvert kom ønsket om å vende tilbake til det jeg opprinnelig kommer fra, så sammen med kjæresten min, Erik, flyttet vi til et småbruk ved Randsfjorden på Hadeland. Kulturlandskapet her gir meg masse inspirasjon til egen hage. 

Hva liker du å gjøre i hagen?

– Jeg liker å lage en krukkehage, både plante ut og sette sammen slik at det danner rom i rommet. Jeg liker å gå kaffeturer rundt i hagen, særlig i august. Da er det mye flor og lite luking. Også liker jeg å dyrke fram store planter og elsker å gjødsle; det å tilføre plantene ekstra næring som gir de ekstra grokraft. 

Dine 5 beste hagetips?

  1. Ikke undervurder god jord. Bruk gjerne ting fra eget kjøkken som jordforbedrende gjødsel som for eksempel eggeskall og kaffegrut.
  2. Beskjær både busker, trær og blomster for å stimulere til vekst
  3. Bruk gressklipprester som topplag på jordbed eller krukker for å holde på fuktighet og å tilføre næring
  4. Sats på herdige stauder og vekster for budsjettvennlig hage. Mine favoritter er hosta, bregner
  5. Lag din egen urtehage og bruk det på maten gjennom hele sommeren. Mine favoritter er oregano, sitrontiman og mynte

Støtter du norsk produksjon og hvordan?

Så ofte jeg kan kjøper jeg norskproduserte planter, blomster og stauder. Jeg har også gjennomført et prosjekt med å dyrke fram 3 500 coleus sammen med de flinke folka på DeHaes Gartneri

Les mer om prosjektet her >>

Hold av datoen til vårens vakreste eventyr 12. – 14. april 2024

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.