Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Espen Skarphagen – en ekte hagenerd med splitter ny bok og egen hagepod

Espen Skarphagen er klar med spennende foredrag, splitter ny bok og landets vakreste podcast-studio på Hagemessen i år. 

Som 6-åring fikk Espen Skarphagen sitt eget bed i familiehagen og siden har alt dreid seg om planting og bearbeiding av blomster og hage. Til og med akvariet med guppy ble hageinspirasjon og hans lidenskap for vann i hagen og karpedammer vokste fram. 

Vann i hagen med Espen Skarphagen
Når Espen dukker opp på foredragsscenen på Hagemessen er det hans vide kunnskap om vann i hagen han ønsker å formidle.

Siden har han utdannet seg som blomsterbinder og opparbeidet, dekorert, designet, utviklet, konseptualisert, skrevet og snakket om alt som har med hage og planter å gjøre. Du følger ham til vanlig på @skarpihagen, men tre dager i april tar han med seg sine mange talenter og sin ekspertise til Hagemessen.

Med forkjærlighet for vann i hagen

Når Espen dukker opp på foredragsscenen på Hagemessen er det hans vide kunnskap om vann i hagen han ønsker å formidle. Espen gir deg de svar du trenger dersom du drømmer om å etablere en dam i hagen og vite mer om hvorfor man bør gjøre det? 

– Vann i hagen er viktig og kan være alt fra et lite vannbad for fugler, til den store karpedammen. Uansett størrelse er vannet livgivende, og som en magnet for både planter og dyr, forteller Espen ivrig. – Med vann i hagen vil du kunne skape miljøer i en strandsone som er perfekt for fuktelskende planter og dypere vann vil åpne muligheter for vannliljer og spennende sorter med gress.

På Hagemessen 21-23 april gir Espen Skarphagen deg svarene på hvorfor du bør anlegge vann i hagen. 

Kom og hør på foredraget hans på Hagemessen

Espen holder et inspirerende foredrag hver dag under messen hvor han tar for seg følgende temaer:

  • Hvorfor man bør anlegge vann i hagen
  • Plassering av dam i hagen og tanker om etablering
  • Vannkvalitet og filtrering, hvordan holde klart vann i dammen gjennom sommeren
  • Beplantning i og rundt dammen
  • Hvilke fisketyper du kan ha i dammen og forskjell på koi og gullfisk
  • Dammen gjennom sesongen og tips om overvintring

Også med helt fersk hagebok til Hagemessen

Dersom du ønsker å møte Espen personlig for å slå av en kort hageprat, finner du ham hver dag i «Biblioteket», et rom som er satt opp i det nye inspirasjonsområdet Villaveien på Hagemessen. Her vil han signere og selge sin ferske hagebok med det passende navnet «Skarp i Hagen». Stolt forteller han at denne nyttige boken er ment for å guide sine lesere gjennom hele hageåret og gir konkrete råd for hvordan du utformer et gøyalt og mangfoldig hagerom. 

For Espen handler det meste om vann i hagen samt planting og bearbeiding av blomster og hage.

Men det stopper ikke der, Espen Skarphagen har et travelt program på Hagemessen 2023!

En hagenerd på speed-dial

I februar 2021 så nemlig podcasten «Grøntpodden» dagens lys. 

Fem år tidligere hadde interiør- og livsstilsjournalist Marianne Heen Johnsgård byttet lettstelt hage på Nordstrand i Oslo med en gammel og frodig oase på en gård i Skåne. Hennes jobb med gården kan interesserte følge på @ourswedishfarm.

Mariannes utfordring krevde en hagenerd som Espen på speed-dial! Det ble starten på mange fruktbare telefonsamtaler og tekstmeldinger mellom de to gjennom de neste årene. 

– En dag stilte vi oss spørsmålet om kanskje andre ville ha nytte av alle temaene som vi snakket om, og spiren til Grøntpodden var sådd, forteller Marianne, som er redaktør for Grøntpodden. I dag er den Norges største podcast innen hage og planter, som gir gode råd til alle som ønsker en grønnere hverdag, og som trenger inspirasjon til hvordan man lykkes med dette. Her deler de nyttige tips og triks til alle lyttere, om de har en landlig hage eller bor i urbane strøk med balkong.

Espen Skarphagen og interiør- og livsstilsjournalist Marianne Heen Johnsgård startet podcasten “Grøntpodden” I 2021. På Hagemessen 21-23 april har de et eget pocast-studio hvor de vil gjøre opptak live med både publikum og utstillere. Foto: Pernille Faye

Norges frodigste podcaststudio

Du kan lytte til Grøntpodden hver uke og du kan følge den på instagram-kontoen @grontpodden. Men tre dager i april kan du også se den på nært hold! 

Midt i inspirasjonshallen på Hagemessen finner du Grøntpoddens eget studio, stylet av Mr. Skarphagen og Mrs. Johnsgård themselves, for å bli det vakreste podcast-studio som det noen gang har vært gjort opptak i. Fra innsiden av det gjennomsiktige studioet skal Marianne og Espen gjøre opptak med utvalgte hageprofiler og utstillere. Kanskje også noen besøkende? Resultatet kan du høre vel hjemme mens du pusler i din egen hage med øreklokker på.  

Så ta turen og hør, møt og se Espen og mange andre hageeskperter!

Espen Skarphagen følger du på www.skarpihagen.no eller på Instagram @skarpihagen

Boken «Skarp i Hagen» kjøper du her – ta den med å få den signert på Hagemessen

Marianne Heen Johnsgård følger du på Instagram @ourswedishfarm

Grøntpodden kan du lytte til der du pleier å høre dine podcaster og følg dem på instagram @grontpodden.

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.