Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Årets Ambassadør for norske blomster og planter

Fotokredit: Espen Skarphagen

Søker personer som bruker sitt liv og virke på å fremsnakke norske produsenter, blomster og planter.

Nordmenn elsker blomster og planter, og spesielt de som er produsert i Norge. Dette med god grunn siden norske blomster og planter er kortreiste, tilpasset vårt klima, bidrar til arbeidsplasser over hele landet og gir sunne og friske planter. 

Norske gartnere og Nyt Norge jobber knallhardt for å lage friske og sunne planter tilpasset vårt klima. Foto: Inga oskal Eidsvåg, OBP

Til tross for stor interesse opplever mange gartnerier og planteskoler at salget går nedover. Dette som en følge av sterk konkurranse fra import som også gjør at prisen og inntjeningen presses nedover. Dette setter norske gartnere i en vanskelig situasjon, og de siste årene har det blitt stadig færre gartnerier og planteskoler her i Norge.

– Denne utviklingen vil vi snu, sier Siv Iren Sørensen-Moe i Opplysningskontoret for blomster og planter. – Norske gartnere jobber knallhardt for å lage friske planter tilpasset vårt klima, sånn at vi som kjøper dem også skal oppleve at å lykkes når vi tar de med hjem eller planter de ut i hagen. Nå trenger norske gartnere alle heiarop de kan få for å fortsette denne fantastiske jobben! 

Siv Iren Sørensen-Moe i Opplysningskontoret for blomster og planter har sammen med Hagemessen initiert til kåringen av «Årets Ambassadør for norske blomster og planter». Foto: privat

Opplysningskontoret har derfor tatt initiativet, sammen med Hagemessen, Nyt Norge og Plantinor til å kåre «Årets Ambassadør for norske blomster og planter» i forbindelse med Hagemessen på Lillestrøm. 

Vi søker de dem som bruker sitt liv og virke på å:

  • Fremsnakke norske produsenter, blomster og planter
  • Når ut til et bredt publikum med sine budskap
  • Påvirker gjennom flere plattformer og kanaler (TV, sosiale medier, fysiske møteplasser m.m.)
  • Benytter seg av norske produsenter så ofte de kan
  • Fremsnakker sesongens variasjoner innen norskproduserte blomster og planter. 

Nominasjonsfrist er 2. april 2024.

Deretter vil en fagjury bestående av representanter fra Opplysningskontoret for blomster og planter, Norsk Gartnerforbund, Nyt Norge, Plantinor og Hagemessen gå gjennom de nominerte og kåre en vinner.

Vinneren blir kåret på Hagemessen 2024, og vil få tittelen «Årets ambassadør for norske blomster og planter». I tillegg blir det selvsagt diplom, heder og ære, og en flott premie fra billedkunstner Veronika Moen.

Aktuelle kandidater nomineres via dette skjemaet:

Nominasjon årets ambassadør

Hold av datoen til vårens vakreste eventyr 12. – 14. april 2024

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.