Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Hagemessen har fått et nytt knoppskudd!

Etter flere år i blomster- og interiørbransjen har blomsterdekoratør Ida Kristiansen tatt steget inn i Hagemessens team som ansvarlig salgssjef og ny hovedkontakt for våre utstillere. 

Det har vært et travelt år på NOVA Spektrum og hageteamets Mette Nerli har tatt over hovedansvaret som salgsjef for Park & Anleggsmessen i november og overlevert «stafettstilken» for Hagemessen til sin gode kollega Ida Kristiansen.  

Resten av Hageteamet ønsker Ida hjertelig velkommen som vår nye salgssjef og tenker at dette blir både grønt og skjønt!  

Lagde blomsterbukett til Dronning Sonja 
Ida (44) skjønte tidlig at hun likte å jobbe med blomster og planter, og allerede som 7-åring lagde hun sin egen blomsterbutikk i gaten hvor hun vokste opp. Når sjansen bød seg, stakk hun innom sin lokale blomsterbutikk. Her snek hun i søppelet for å finne avkapp som hun kunne lage fine, små buketter av, for å pynte rommet sitt med. For Ida er det viktig med masse blomster og planter hjemme! 

Det var altså ikke uventet at Ida etterhvert forelsket seg i blomsterdekoratør-faget. Allerede som 15 åring fant hun veien til Slattum Blomster hvor hun tok fatt på sin første jobb. Senere bar det videre til Årvoll blomster hvor hun gjennomførte sin lærlingtid og fikk etter hvert fagbrev tilbake i 2009.  

I over 20 år forble Ida i blomsterfaget og jobbet hos flere spennende butikker som Blomsteratmosfære, Mina Milanda, Floriss Aker Brygge, Shi Shi og Lille Pernille. Høydaren var nok å lage blomsterbukett til selveste Dronning Sonja.  

Etter det valgte Ida å utforske interiørverden. Hun var innom interiøravdelingen til Skeidar, ble garderobedesigner hos Skapnett, og landet til slutt hos Oslo Design Fair i mars 2022. 

Vel innenfor NOVA Spektrums vegger var hun ikke sen å be når Hageteamet trengte ekstra hjelp på arrangementet i 2024. Og nå, på vei mot neste år, har hun tatt over hovedansvaret for salget, gulvplanen og å være de viktige utstillernes kontaktpunkt inn mot Hagemessen 2025. 

Team Hagemessen 2025. Fra venstre: Ida Kristiansen, Hege Bredal Skoglund og Cecilie Svabø. Foto: Ole Petter Opøien, NOVA Spektrum.

Bortsett fra sin store lidenskap innen blomster og interiør, er Ida en travel mamma til to, med både hund og undulater hjemme. Hun bor i et koselig rekkehus i Nittedal hvor hun liker å tilbringe tid i hagen. Vi stilte henne noen spørsmål for å grave litt dypere i hageinteressen hennes:  

Hvilken hagetype er du, Ida og hva liker du å gjøre i hagen?  
Jeg har en krukkehage hjemme. Jeg elsker at det bugner rundt meg og ha blomster som passer til hver sesong.  

På den måten kan jeg skape miljøer, få en god atmosfære og bare sitte der, slappe av og hente energi. Blomster og planter gjør meg lykkelig! 

Hvor henter du inspirasjon fra?  
Jeg følger mange hage-profiler på Instagram, og ser alt jeg kommer over av hageprogrammer. Det er der jeg henter mest inspirasjon!  

Hva er dine beste hage tips?  
Jeg er veldig opptatt av pollinering, så det å ha bie- og humlevennlige blomster er et tips. Det bor en humle-familie i boden min som flyttet inn for 4 år siden. Derfor er jeg opptatt av å velge meg blomster og planter som de er glade i.  

Ellers så synes jeg det er fint å ha nydelige blomster som jeg kan ta med inn å lage buketter av, slik at jeg kan ha det fint inne og ute. 

Dyrker du i egen hage? Og hva er i så tilfelle favoritten?  
Tidligere har jeg dyrket tomater, men i år ble det bare masse fine sommerblomster istedet. 

Vi ønsker Ida hjertelig velkommen til Hageteamet og gleder oss til å få lære mer både om og av henne fremover mot 25. april neste år. Og ikke vær overrasket om hun plutselig ringer deg for å høre om du ønsker å bli med på Hagemessen 2025.  

Dersom du blir utålmodig er det bare å ta kontakt med henne når du måtte ønske, du finner henne på tel: 958 06 672 eller e-post: [email protected].  

Ida Kristiansen

Ida er vår ansvarlige salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2022. 
Som utdannet blomsterdekoratør har hun
stor lidenskap for blomster og hage.

Ønsker du å bli utstiller
på Hagemessen 2024?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.