Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Villaveien med inspirasjon til inne- og uteROM

Hagemessen bugner av inspirasjon til uterommet, som seg hør og bør. Og i år tester vi ut noe helt nytt; blant designhager og inspirasjonsbalkonger, finner man et splitter nytt konsept kalt Villaveien.  

Interiørinspirasjon til inne- og uteROM i et helt nytt konseptområde 

Villaveien illustrerer en nabolagsgate med de mindre ute- og inneROM. Her kan våre besøkende hente inspirasjon til forskjellige hagetyper etter behov, alt fra hager for barnefamilien, gjenbruk, beredskap, redskap og fest. Eller kanskje du heller ønsker formskjært japansk hagestil eller den mer romantiske engelske. Gå inn i de forskjellige hagene og finn tips og triks til hvordan du kan style og bygge opp din uteplass.  

Les også: Innredning av uteplassen >>

I tillegg kan du gå gjennom hagene og inn i husets forskjellige ROM for ytterligere inspirasjon til hvordan man kan style et trendy og fint hjem. – Det estetiske øyet til våre besøkende stopper ikke ved verandadøren, forklarer prosjektleder for Hagemessen Cecilie Svabø. – Derfor ønsker vi å ta inspirasjonen innendørs i år, som en forlengelse av all hageinspirasjon man finner på messen.  

Villaveien-ROM
Skisse og planview Villaveien

Sammen med Opplysningskontoret for Planter og Blomster og nye aktører innen interiør og møbler styler vi opp 1000 m2 med forskjellige løsninger for husets diverse oppholdsrom ute og inne. Blant annet et helt unikt ROM, stylet og innredet av selveste Kjersti Bergesen fra TV 2.  

Blir konseptet godt mottatt av publikum vurderer de en nysatsning for interiør på NOVA Spektrum i 2024 og messen ROM vil se dagens lys. Dette blir en egen messe som vil gå parallelt med Hagemessen, slik at de besøkende får to messer til prisen av en.

– Det er bare å glede seg, smiler Cecilie lurt og innrømmer at de er veldig spente på hva publikum vil synes om Villaveien i år.  

Besøk Kjerstis Ateliér i Villaveien 

Denne våren er Kjersti Bergesen aktuell med siste sesong av oppussingsprogrammene «Tid for hjem» og «Tid for Hage». TV-tittere i vårt langstrakte land setter stor pris på denne joviale gjengen som, sammen med flinke designere, fikser hjem og hage for spente hus- og hageeiere.  

Derfor er det ekstra stas når Kjersti nå vender tilbake til Hagemessen. De siste årene har hun nemlig satt seg på skolebenken for å lære mer om sine kunstneriske evner og utvikle sitt kunstneriske uttrykk.

– Det blir derfor en utrolig artig utfordring å få designe mitt eget atelier og samtidig få vist frem litt av kunsten min i Hagemessens nye inspirasjonsområde, Villaveien, forteller hun.

Kjersti-i-hagen
Kjersti Bergesen gleder seg til å designe sitt eget atelier og å få vist frem litt av kunsten sin i Hagemessens nye inspirasjonsområde, Villaveien.

Kjersti kommer også til å besøke foredragsscenen på Hagemessen. Med seg har hun det helt nye og spesiallagde foredraget «Kjerstis pottehage». Fra scenen vil hun gi de besøkende tips og inspirasjon til hvordan de enkelt kan lage sin egen lille oase selv om uterommet er begrenset eller det ikke er tilgang på bed med god jord i bakken.  

Få med deg «Kjerstis pottehage» på foredagsscenen fredag 21. april. 

Se hele programmet her >>

Bare å forberede seg på en spennende inspirasjonsarena i 2023! 

Hageteamet satser hardt på inspirasjon og kunnskap i år. Den store designhagen er tilbake, et utvalg hage-influensere setter sine preg på flotte visningsbalkonger for de mindre uterom, samt hager og rom i Villaveien.  

Se hele utstillerlisten >>

I tillegg blir det en ny «Hagekino» på Hagemessen hvor du kan bli med på en virtuell tur gjennom noen av Norges fineste hager, alle filmet mens de sto i full blomst i august i fjor.  

På scenen er programmet fullstappet med Norges største og flinkeste hageprofiler som Finn Schjøll, Dennis Asbjørnsen, Espen Skarphagen, i tillegg til Kjersti Bergesen for å nevne noen. De fleste hagetema er dekket opp og spesielt trenden med spiselige blomster og kjøkkenhage er godt representert.  

Les også: Planlegg hagen din >>

Skulle du ønske det litt minde stivt kan vi anbefale «Piknik i Designhagen». Parker dine varer eller handlevogn i vår gratis plantegarderobe, kjøp deg en kurv med mat, sett deg på gresset inne i designhagen og nyt maten i vakre omgivelser – garantert en deilig hagefølelse. 

– Så mens du venter på varmere tider, kan du snikstarte med vårens vakreste eventyr – nemlig Hagemessen 21. – 23. april 2023.  

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.