Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Vakre balkonger til inspirasjon

Har du en balkong som du ikke helt har funnet din stil på? Eller er du ny eier av et mindre utrom og trenger tips til innredning og stil? Da kan en tur til Hagemessen i Lillestrøm 21. – 23. april være til nytte for deg. 

(Bilde over fra Tor Gundersens balkong fra Hagemessen 2022)

Vi har nemlig laget et område med forskjellige inspirasjonsbalkonger som skal gi besøkende på Hagemessen tips og inspirasjon til hvordan de selv kan gjøre det i eget uterom. Det er kjente hageprofiler, stylister og greenfluensere, i tillegg til utstillere på messen, som i år bidrar til inspirasjon. 

Her er en kort presentasjon av noen av bidragsytere til inspirasjonsbalkongene.

Madeleine Strands «Potager» – en balkong til nytte og pryd 

“La det bugne av blomster, spiselige blomster og vekster”, er det første Madeleine sier når vi spør om hennes drømmebalkong». 

– Med både pryd- og nyttevekster kan balkongen se like god ut som den smaker!  Jeg ønsker å vise publikum på Hagemessen at det ikke trenger å være så komplisert, og at absolutt alt kan plantes og gro godt i potter på balkongen. Og spiselige vekster kan også se vakkert ut i tillegg til at det smaker godt og pynter opp sommermaten.  

Det skal inspirere til både nytte og pryd og bugne av blomster og urter. Man trenger ikke stor plass for å få det til.  

madeleine-balkongkvisning
Madeleine Strand ønsker en balkong som bugner av nytte og pryd! Det får du se på Hagemessen 21. – 23. april. Foto: Ida Bjørvik

Madeleine vil gi besøkende konkrete tips om hvordan hun har gjort det med små lapper på blomster og andre vekster. Madeleine er, i tillegg til å være greeninfluenser, forfatter, og aktuell med boken  «Blomstrende hage». På messen møter du henne på foredragsscenen i hall C hver dag hvor hun holder foredraget «Snarveien til drømmehagen» i tillegg til å signere og selge bøker i biblioteket like ved. 

På instagram deler hun sine tips og triks på kontoen @Hageterapi. 

På Gros balkong – først yte så nyte 

Balkongen skal være et sosialt og koselig sted å være etter for eksempel vårdugnaden i oppgangen.  

Balkongen skal invitere til kos og hygge med naboer, venner og familie. Et sted det må være rom for både dyrking og spiselige vekster. Et spisebord, et plantebord med stiklinger og en lenestol i kroken med strikketøy eller annet håndarbeid. På Gros balkong skal det være mye – altså så lite minimalistisk som mulig med både nye og gamle produkter. 

– Jeg ser for meg at man har hatt en vårdugnad i borettslaget, og pynter opp balkongen med et spisebord for sosialt. Her er også stiklinger fra det som har overvintret og som nå kan settes ut i potter. Fylt på med ny jord i det som spirer opp fra fjorårets kasser – rengjort og feiet vekk rester fra vinteren.  

«Man må først yte, for så å nyte», forteller Gro.  

Gro driver butikken «I Gros Hage» på Ørje hvor hun selger produkter til både hus og hage.  

Hun er fast gjenganger på Hagemessen og har, i tillegg til inspirasjonsbalkongen, en flott stand i hall D, som er verdt et besøk.  

Spiselig balkong – fra potte til munn med @Spirelykke

«Du trenger ikke et stort uteareal for å ha hverken hage eller en balkongoase. Det er nemlig DU som bestemmer hva som er hage for deg!» 

Silje forteller at planter skaper balanse i oss mennesker, derfor er det så viktig at hjemmet vårt er en oase som du kan lade i. Her henter du ny giv til en hektisk ny dag. Spiselig balkong gir deg nettopp dette! Planter som både er fantastiske å se på, gir deg ro, skjerming og som i tillegg nærer deg. Mat i sin aller friskeste form, altså rett fra vinduskarmen, er ikke bare aller mest smakfull, men den inneholder også definitivt mest næring.

Silje Bukholm står bak ideene og dekorasjonen til spiselig balkong. I tillegg til å inspirere med denne balkongen holder hun også kurs og foredrag på messen både lørdag og søndag.  

Du kan lese mer om Silje her og du finner henne på instagram under kontoen @Spirelykke 

Slow living med Christine Hærra 

Christine Hærra, også kjent som @ilovepolkadots, er en fargerik fest og et fyrverkeri av en interiørdesigner og stylist. Til dagen driver hun firmaet Drømmefabrikken AS og har gjennom de 17-20 siste årene jobbet med de fleste Norske interiørmagasiner.  

Christine-baalkongvisning
Christine er anerkjent for sin eklektiske stil, genuine kunnskap om farger og en helt unik evne til å kombinere farger, stilarter og mønstre. 

– Jeg elsker å sette sammen spennende paletter! Uvante og uventede kombinasjoner som publikum aldri ville funnet frem til selv.  Jeg er også veldig glad i løsninger og planløsninger – det er som et puslespill som skal legges, og blir så bra når det stemmer til slutt. I tillegg er jeg praktisk – det skal være funksjonelt, praktisk og varig. 

Derfor er det spesielt artig at hun i år er klar for å ta det utendørs og styler sin helt egen inspirasjonsbalkong “Slow living” på Hagemessen. Et uterom for livsnytere hvor livet går litt saktere og skal nytes i fulle åndedrag. 

På instagram deler hun sine tips og triks på kontoen @ilovepolkadott og du kan lese mer om Christine her >>

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.