Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Spiselig hage med Dennis Asbjørnsen

Dennis Asbjørnsen er forfatter, foredragsholder og greenfluencer og ikke minst er han innehaver av Norges største kjøkkenhagekonto på Instagram, @spiselighage.

Alle kan dyrke

Dennis Asbjørnsen (f. 1997) fra Stavanger er norsk greenfluencer og blogger. Han står bak en av Norges mest populære kjøkkenhagekontoer på Instagram og gir daglige oppdateringer, tips og inspirasjon til dem som vil dyrke sin egen mat. I 2022 utga han bestselgeren “Spiselig hage. Alle kan dyrke sin egen mat”.

Dennis @spiselighage
Dennis Asbjørnsen er nok en gang aktuell med en splitter ny hagebok! På Hagemessen holder han foredrag hver dag og selger og signerer bøker fra stand.

En alminnelig hagekar

Dennis sier selv at han er en helt alminnelig hagekar som elsker egendyrket økologisk mat fra sin egen hage i Stavanger. Men som ung mann var han egentlig ikke spesielt interessert i hagearbeid – han var rett og slett oppvokst midt i byen med lite kunnskap om dyrking av mat.

Les også: Drømmer du om drivhus?

Enkelt, billig og bærekraftig

Som en ung, fattig student ønsket han å lære mer om hvordan han kunne dyrke enkelt, billig og bærekraftig, og i 2018 fikk han leie en pallekarm i kolonihagen til en arbeidskollega. Med dette økte interessen for egendyrket mat. 

Dennis-kjøkkenhage
Dennis målsetning er å spre kunnskap, informasjon og inspirasjon om dyrking av spiselige vekster. Foto: privat samling

Senere ble Dennis huseier med en relativt stor hage. Valget falt på en gammel landbrukseiendom med lange tradisjoner for dyrking av mat – dermed god jord! Umiddelbart gikk han løs på hagen med mål om å lage sin egen frodige kjøkkenhage og som skulle koste minst mulig penger. Dennis forteller:

“Det å første gang smake på egendyrka mat fra hagen ga virkelig en helt unik følelse av glede og mestring. Denne følelsen ønsket jeg umiddelbart at så mange som mulig skulle få kjenne på. Min målsetning er nå derfor å spre kunnskap, informasjon og inspirasjon om dyrking av spiselige vekster. Jeg vil spre dyrkeglede til hele Norge!”

Dennis Asbjørnsen

Aktuell med nok en boklansering

Etter suksess med debutbok i 2022 er Dennis igjen aktuell med en splitter ny hagebok i år, «Spiselig hage 2». Denne kan du både kjøpe og få signert. Og, vil du slå an en prat med Dennis så er han å treffe i biblioteket hver dag etter foredraget. 

Bli inspirert til å komme igang med kjøkkenhage

I dag reiser Dennis rundt i hele Norge for å holde foredrag, radio- og TV-intervjuer og hvor enn han er hann budskap og prinsipp at det å dyrke skal være EBB – Enkelt, Billig og Bærekraftig

Første gang Dennis gjestet Hagemessen var i 2022 hvor han dro full sal hver eneste dag! I år er han tilbake og byr på et spennende og inspirerende foredrag om kjøkkenhage, dyrkeglede samt enkle tips og triks for å anlegge og drive en kjøkkenhage enklest mulig. Lørdag og søndag kl. 14.00. 

Dennis-Hagemessen-2022
Fra Hagemessen 2022. Dennis dro full sal hver eneste dag!

Les mer om Dennis Asbjørnsen her >>

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.