Åpningstider | Fre 10.00 – 18.00 | Lør 09.00 – 17.00 | Søn 11.00 – 18.00

Se en Designhage!

Lyst til å se hva slags hage det er mulig å skape på bare 3 dager? På Hagemessen stiller bransjeorganisasjonen NAML, Norske anleggsgartnere miljø og landskapsentreprenører, ut en designhage skapt av 60-70 elever og lærlinger.

Vil tipse publikum om årets hagetrender

NAML er en bransjeorganisasjon for anleggsgartnerbransjen. Den har 4 ulike lokallag, og for øyeblikket jobbes det med å opprette en anleggsgartnerlinje på Stovner videregående skole. John Thronsen i NAML sier:

– Målet med designhagen er å vise hvor dyktige både elevene og lærlingene våre er. Publikum kan forvente å se kreativ bruk av mange forskjellige elementer i designhagen vår, som måler hele 500 m2.

– Målet vårt er å inspirere innenfor blant annet norsk naturstein, brostein, skifer, belegningsstein, vann i hage, utekjøkken, ulik beplanting, lokal overvannshåndtering og mye mer. Pluss at vi ønsker å rekruttere enda flere unge til bransjen!

Fokus på bærekraft og rom i hagen

Mange huseiere ser på hagen som et av husets mange rom – og bygger den opp som en naturlig forlenging av interiøret når det gjelder både farger og stil. John Thronsen tar ideen et skritt videre, og sier det kan være en glede å skape ulike rom innenfor selve hagerommet også:

– Vi ønsker å illustrere for publikum at om man har en middels stor hage, kan man for eksempel dele den inn i fire: En rosehage, en kjøkkenhage, en frukt-og bæravdeling og en spiseavdeling. Hver del, eller hvert rom om du vil, har sitt eget uttrykk, blomstrer kanskje til ulike tider og er egnet til forskjellig bruk.

– I tillegg til dette med rom, vil vi også fortelle publikum om gjenbruk og bærekraft, lokale overvannshåndtering og alt det morsomme man kan gjøre med vann i en hage. Vi har som sagt med oss 60-70 elever og lærlinger, og gleder oss til å møte publikum og både gi og få inspirasjon på NOVA Spektrum fra 22. – 24. april!

Skaff deg billetter nå!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Vårens vakreste eventyr finner sted i Lillestrøm  22. – 24. april!