Åpningstider | Fre 10.00 – 18.00 | Lør 09.00 – 17.00 | Søn 11.00 – 18.00

Nyhet i år: Stort Blomstershow

På årets Hagemesse skal norske gartnere vise frem mye av det norske sortimentet blant blomster og planter, busker og trær, på en 300 m2 stor stand. Utvalget og kvaliteten er mye større enn hva mange forbrukere er klar over!

Både pryd & nytte – en av årets trender

Er du opptatt av hva som er populært for tiden? Da er standen og Blomstershowet til Opplysningskontoret for blomster og planter et must å besøke under messedagene. Tove Ladstein forteller at den største trenden akkurat nå, er interessen for alt som er spiselig. 

– Du vil nok bli overrasket over hva som er spiselig, i tillegg til det vi tradisjonelt definerer som mat. Å plukke ville vekster er også en stor trend. Generelt ønsker vi planter som kombinerer pryd og nytte – og det kan og bør vi se på, selv i balkongkasser og krukker. Grønnkål og jordbærplanter, for eksempel, er både nyttige og vakre! 

– Trenden med å velge blomster til nytte og glede for både oss selv og insektene, er fremdeles en annen trend, og denne bør vi se mer av. Blomstereng har vært i fokus, men en lang blomstringssesong må kunne sies å være like viktig, både i hager og offentlig beplanting. 

Møt innovative hagebruksprodusenter

Opplysningskontoret for blomster og planter er et privat initiativ drevet av norske gartnere, for å fremme norsk produksjon av blomster og planter. På Hagemessen er målet deres å vise frem et bredt utvalg av blomster og planter som produseres i Norge. Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomster og planter sier: 

– Det er mye mer enn de fleste tror! Vi har ofte en forestilling om at plantene i Norge er importerte, og det importeres en god del, men norske hagebruksprodusenter er innovative og tilbyr et stort, og stadig større, utvalg. Vi gleder oss stort til å vise frem mangfoldet, og alle fargene og sortene til et engasjert publikum på Hagemessen. Dessuten ser vi frem til å skape litt ekstra oppmerksomhet rundt Nyt-Norge merkingen!

Dette bør du vite om Nyt Norge-merkingen

Alle planter som produseres i Norge er ikke merket Nyt Norge, men en stadig større andel blir nettopp det. Fra 2022, etter en pilotperiode, er norske blomster og planter inkludert i merkeordningen Nyt Norge. Det gir forbrukeren større mulighet til å være trygg på at plantene hen kjøper er fra Norge, og at alle strenge krav til produsenten tilfredsstilles. Til dette brukes et kvalitetssystem i landbruket, KSL.

Skaff deg billetter nå!

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom. Vårens vakreste eventyr finner sted i Lillestrøm  22. – 24. april!