Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Afternoon Tea på Hagemessen

Vi gjentar suksessen og dekker opp til Afternoon Tea med hvite duker også i år! Bestiller du «Afternoon Tea» i forkant av messen får du både inngangsbillett, nydelig mat og engelsk te for kun 495,-. Og du? Bobler kan så klart bestilles i tillegg!

Hagemessen skal være en fargesprakende inspirasjonsarena for de besøkende, og derfor ønsker messens prosjektleder, Cecilie Svabø å fortsette satsningen på serveringskonseptet som ble lansert i fjor.

NB! Det er dessverre ikke mulig med allergivennlige alternativer til menyen.

Afternoon Tea i inspirerende miljø

Cecilie sier:

– Folk bruker god tid på Hagemessen. Derfor er det en stor glede å kunne invitere dere inn i vårt romantiske hageområde med oransjerier og pergolaer hvor det serveres Afternoon Tea. Dette blir nøyaktig så fristende og delikat som det høres ut som, med nydelige etasjefat og assortert, engelsk te.

Afternoon tea for to
Perfekt for to! Etasjefatet består av klassiske fristelser som scones, sandwiches og søtsaker.

Smakfull, herlig tradisjon fra 1800-tallet

Afternoon tea er en erkebritisk tradisjon med røtter tilbake til midten av 1800-tallet. Svabø forteller at Hagemessens etasjefat vil romme de klassiske fristelser. Te hører selvsagt med, og kan lett gjøres til “High-Tea” om gjestene bestiller bobler eller annen drikke på siden. Hver bordsetning varer rundt 1 time og 45 min, så det blir god tid til å nyte godsakene. Svabø utdyper:

– Hvert bord får sitt etasjefat med et utvalg klassiske fingersandwicher, blant annet røkt laks & kremost og tunfisk & kapers. Scones med jordbærsyltetøy og hjemmelaget clotted cream hører med og fatet toppes av et assortert utvalg makroner, sjokoladetrøfler og sitron-terte. 

I kruset får du nytrukket engelsk te og annen drikke kan selvfølgelig bestilles i tillegg. 

Førstemann til mølla-prinsipp

Book bord til Afternoon tea her >>

NB! Det er dessverre ikke mulig med allergivennlige alternativer til menyen.

De siste årene har interessen for hage eksplodert blant nordmenn. Svabø forteller om godt forhåndssalg av billetter til arrangementet på NOVA Spektrum på Lillestrøm den 21.-23. april:

– Vi tror de som besøker Hagemessen søker inspirasjon gjennom å titte på, ta på, smake på og ikke minst føle go’stemningen i utstillingen. Når en topper alt det vakre utstillerne har å by på med gode og litt spesielle måltidsopplevelser, gir det messebesøket det lille ekstra.

Prosjektleder for messen, Cecilie Svabø (til høyre), gleder seg til å nok en gang arrangere Afternoon tea for publikum på Hagemessen. Her med prosjektleder for ROM, Rune Lundby. Bilde fra Hagemessen 2022.

– Etter min mening kan «Afternoon Tea» være den perfekte kickstarten, benstrekken eller avslutningen på en blomstrende dag. Meningen er jo at våre gjester skal ta med seg inspirasjonen og gjerne arrangere «Afternoon Tea» i egen hage eller på balkongen når de kommer hjem til seg selv igjen!

Rift om bordene i lekre omgivelser på Afternoon tea

«Afternoon Tea» serveres under flotte pergolaer og orangerier fra Hagemessens utstillere, for anledningen stylet etter alle kunstens regler for å gi de besøkende en så naturtro opplevelse som mulig. 

Orangeri-Rondo-gartnerteknikk
Ett av orangeriene som i fjor ble levert av Gartner Teknikk heter Rondo. Det kan åpnes 180 grader og dreie rundt seg selv 360 grader. 

Pyntes og styles av mestere

Interflora Strømmen har i år, som i fjor, tatt på seg oppgaven med å style hele området med sine vakre blomster og planter, og dét tar de ikke lett på. 

De sender inn verdensmester i blomsterdekorering Stein Are Hansen og regjerende norsk mester Lisa Pålsson, som for øvrig skal til verdensmesterskapet i England i september for å forsvare Norges ære. 

– Så alt er duket for at det blir eksklusive og fargerike omgivelser, og det trengs når vi skal ta imot de hageglade venninnegjengene som ser fram til «Afternoon Tea» i år. Siden Hagemessen er eneste tilbyder av et slikt konsept i Lillestrømområdet blir det nok et populært innslag på Hagemessen i år også, sier Svabø forventningsfullt. – Men det gjelder å være tidlig ute! Vi har 40 bord som står klare per servering fredag kl. 12, 14 og 16, lørdag 11, 13 og 15 og søndag kl. 12, 14 og 16.

Book bord til Afternoon tea her >>

NB! Det er dessverre ikke mulig med allergivennlige alternativer til menyen.

Rondo og parasoller levert av trofaste utstillere

Gartner Teknikk leverer rondoen til Afternoon tea-området. Det er et fantastisk orangerie som kan åpnes 180 grader og dreie rundt seg selv 360 grader. Gartner Teknikk leverer noen av de beste, sterkeste og flotteste veksthusene som er på markedet. De leverer også hagestuer og vinterhager og Orangerier, som skreddersys etter ønske. Gartner Teknikk har mer enn 30 års erfaring i faget veksthusteknikk og leverer og monterer i hele landet.

Les mer om Gartner Teknikk her >>

Scan Pro leverer de kreative og fargerike parasollene til området. Scan Pro er leverandør av hagestuer, oransjerier og paviljonger, de skreddersyr etter dine behov, men du kan også velge blant en rekke standardmodeller. Deres bygg produseres i vedlikeholdsfrie materialer. 

Les mer om Scan Pro her >>

Alle bilder over fra Hagemessen. Alle foto: Ole Petter Opøien, NOVA Spektrum.

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.