Åpningstider | Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

Afternoon Tea på Hagemessen

afternoon-tea-etasjefat

Vi gjentar suksessen og dekker opp til Afternoon Tea med hvite duker også i år! Bestiller du «Afternoon Tea» i forkant av messen får du både inngangsbillett, nydelig mat og engelsk te for kun 495,-. Og du? Bobler kan så klart bestilles i tillegg!

Hagemessen skal være en fargesprakende inspirasjonsarena for de besøkende, og derfor ønsker messens prosjektleder, Cecilie Svabø å fortsette satsningen på serveringskonseptet som ble lansert i fjor. Hun sier:

Afternoon Tea i inspirerende miljø

– Folk bruker god tid på Hagemessen. Derfor er det en stor glede å kunne invitere dere inn i vårt romantiske hageområde med oransjerier og pergolaer hvor det serveres Afternoon Tea. Dette blir nøyaktig så fristende og delikat som det høres ut som, med nydelige etasjefat og assortert, engelsk te.

Afternoon tea for to
Perfekt for to! Etasjefatet består av klassiske fristelser som scones, sandwiches og søtsaker.

Smakfull, herlig tradisjon fra 1800-tallet

Afternoon tea er en erkebritisk tradisjon med røtter tilbake til midten av 1800-tallet. Svabø forteller at Hagemessens etasjefat vil romme de klassiske fristelser. Te hører selvsagt med, og kan lett gjøres til “High-Tea” om gjestene bestiller bobler eller annen drikke på siden. Hver bordsetning varer rundt 1 time og 45 min, så det blir god tid til å nyte godsakene. Svabø utdyper:

– Nederst på etasjefatet finner man et utvalg spennende fingersandwicher med blant annet røkt laks, kremet chevre, tunfisk og eggesalat. Neste etasje rommer nydelige scones med jordbærsyltetøy og hjemmelaget clotted cream. På toppen et assortert utvalg nydelige makroner, vannbakkels og ikke minst noen smektende mini sitron-tarteletter.

Førstemann til mølla-prinsipp

De siste årene har interessen for hage eksplodert blant nordmenn. Svabø forteller om godt forhåndssalg av billetter til arrangementet på NOVA Spektrum på Lillestrøm den 21.-23. april:

– Vi tror de som besøker Hagemessen søker inspirasjon gjennom å titte på, ta på, smake på og ikke minst føle go’stemningen i utstillingen. Når en topper alt det vakre utstillerne har å by på med gode og litt spesielle måltidsopplevelser, gir det messebesøket det lille ekstra.

Prosjektleder for messen, Cecilie Svabø (til høyre), gleder seg til å nok en gang arrangere Afternoon tea for publikum på Hagemessen. Her med prosjektleder for ROM, Rune Lundby. Bilde fra Hagemessen 2022.

– Etter min mening kan «Afternoon Tea» være den perfekte kickstarten, benstrekken eller avslutningen på en blomstrende dag. Meningen er jo at våre gjester skal ta med seg inspirasjonen og gjerne arrangere «Afternoon Tea» i egen hage eller på balkongen når de kommer hjem til seg selv igjen!

Rift om bordene i lekre omgivelser på Afternoon tea

«Afternoon Tea» serveres under flotte pergolaer fra Hagemessens utstillere Agripa og i to vakre orangerier fra utstilleren Gartnerteknikk, for anledningen stylet etter alle kunstens regler for å gi de besøkende en så naturtro opplevelse som mulig. 

Orangeri-Rondo-gartnerteknikk
Ett av orangeriene som leveres av Gartnerteknikk heter Rondo, det kan åpnes 180 grader og dreie rundt seg selv 360 grader. 

– Det blir eksklusive omgivelser og det trengs når vi skal ta imot de hageglade venninnegjengene som ser fram til «Afternoon Tea i Hagen» i år. Siden Hagemessen er eneste tilbyder av et slikt konsept i Lillestrømområdet blir det nok et populært innslag på Hagemessen i år, sier Svabø forventningsfullt. – Men det gjelder å være tidlig ute! Vi har 40 bord som står klare per servering fredag kl. 12, 14 og 16, lørdag 11, 13 og 15 og søndag kl. 12, 14 og 16.

Alle bilder over fra Hagemessen. Alle foto: Ole Petter Opøien, NOVA Spektrum.

Dette bør du hvite om Agripa og Gartnerteknikk AS

Gartner Teknikk AS er importør og forhandler for Hoklartherm Gmbh og Nordic Garden Building sine drivhus, paviljonger, hagestuer og orangerier på Vestlandet (drivhus og Orangerier i hele landet). Dette er helårs-konstruksjoner, enten av aluminium eller laget av nyutviklet u-PVC- med forsterkningsmateriale som er robust og bygget for norske forhold. På Hagemessen har Gartnerteknikk en egen stand med drivhus, hagestuer, paviljonger og oransjerier, i tillegg til de to eksemplarene i Hall D som det serveres Afternoon Tea i.

www.gartnerteknikk.no

En pergola fra AGRIPA gir god skygge på terrassen eller i hagen.  Mirador Pergola er den ideelle løsningen for bruk på terrasser, uteplassen. Frittstående eller inntil eksisterende bygninger, er pergolaen av vedlikeholdsfritt aluminium det perfekte uterommet. De vippende lamellene gir mange beskyttelsesalternativer mot sol, regn og vind. Slik har du valget mellom å sitte i solen eller i skyggen. Men selv i regnvær holder du deg tørr, takket være det vippende taket.

Når lamellene er lukket, er taket helt vannavvisende. Vannet ledes direkte bort av det innovative integrerte vanndreneringssystemet i det flate taket. Den luksuriøse, moderne designen til Mirador pergola i kombinasjon med den ultimate funksjonaliteten har blitt tildelt den anerkjente Red Dot Design Award.

Agripa har også importert glassrekkverk til Norge i 5 år, og med gode innkjøpsavtale leverer de raskt og til en hyggelig pris. Agripa har som første, og eneste, investert i testing av rekkverkene hos SINTEF. Agripa sine stolperekkverk fikk i 2018 en teknisk godkjenning for montering uten håndløper. Noe av årsaken er 2,7mm gods i det syrefaste stålet mens mange benytter 2mm. I tillegg benyttes det 12,76mm eller 17,52mm herdet og laminert glass som standard. AGRIPA leverer til privat og næring, til mannen i gata og profesjonelle. På Sem utenfor Tønsberg har Agripa en flott utstilling og hentelager for glassrekkverk og pergola der alle er velkommen innom for en titt.

www.agripa.no

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.