Åpningstider Fre 10.00 – 18.00 | Lør 10.00 – 17.00 | Søn 10.00 – 18.00

ALT du trenger til ditt uterom

Et mangfold av produkter fra de flotteste utstillere med blant annet lysthus, blomsterpotter, hagemøbler og frø finner du på Hagemessen 21. – 23. April 2023. 

Blir kjempeinspirert av å jobbe med utstillerne våre 

Hagemessen nærmer seg med stormskritt og det jobbes knallhardt for å få på plass de siste utstillerne. Blant kartutskrifter og utstillerlister finner vi en travel Mette Nerli. Hun jobber som salgssjef for Hagemessen og gleder seg til å ønske alle de flotte utstillerne velkommen 21. – 23. april på NOVA Spektrum i Lillestrøm.

– Jeg blir rett og slett kjempeinspirert av å jobbe med utstillerne våre. Det å få fylle tre haller med flotte utstillere, produkter og inspirasjon på en tid av året hvor vi nærmer oss vår og sommer synes jeg er et skikkelig kick. Fargerike og spiselige blomster, hagemøbler, grønne planter og annet av småinteriør til uterommet er også noe jeg brenner for på fritiden, så da blir jo jobben fort veldig motiverende, sier hun.  

Hagemessen og utstillere
Salgssjef Mette Nerli gleder seg til å pynte opp balkongen sin i Oslo og uteområdet på hytta i Sandefjord med produkter fra Hagemessen. 

Mettes personlige høydepunkt  

– Det er spesielt gledelig at Hagespesialisten er tilbake. Dette er tiende året de er med på messen og nok en gang bygger de opp et fantastisk uteområde på over 1000 kvadratmetere, sier Mette med stjerner i øynene. Jeg gleder meg skikkelig til å se hva de kommer med av inspirasjon. Samtidig er dette veldig viktig og samfunnsnyttig. Oppunder 50 elever fra Romerike bidrar inn for å bygge opp denne fantastiske hagen. Bare tenk på de ringvirkningene det gir, sier Mette.

Speed-date med en hagedesigner 

Norske Hagedesignere er også på plass. De driver med hageplanlegging og design. På standen deres får du 20-minutter gratis med en hagedesigner – bare husk å ta med ett par bilder av uterommet ditt.  

I tillegg kommer et titalls gartnere med spesialkompetanse på det meste innen grønt, så her kan publikum få svar på alt de har av spørsmål om poding og prikling, vekstvilkår og god jord.  

Hagebransjens viktigste utstillere er på plass 

Ellers har vi samlet de viktigste utstillere i bransjen som til sammen representerer en aldri så liten jungel av produkter og tjenester på årets arrangement. Av trofaste travere kommer blant annet møbelgiganten Taigaen, som i fjor hadde 15 års jubileum på messen. Nye spennende utstillere innen hagemøbler er Ziani og Elins Home, som begge disse er verdt et besøk.

I Kunnskapsgaten møter du ekspertene. Her får du råd fra flinke og engasjerte fagfolk om unike frø, tomatplanter, chili, agurkplanter og andre sjeldne varianter av kortreist og økologisk og mye mer.

Maskinleverandørene er representert – alt innen redskaper til beskjæring av både, blomster, busker og trær er å finne – Grim Maskinservice, Andreas Stihl og Stiga er hyggelige gjengangere på Hagemessen.

mette og utstiller
Mette tester hage-snekkerbukse med Helena Lumijärvi Johansson fra utstiller KløverBlå som spesialiserer seg på hagemote. Her finner du de kuleste og mest anvendelige hageklær.

Vanskelig å styre se 

Det er velkjent at nordmenn bruker endel penger på hage og uterom. Hvordan er det med deg Mette? Klarer du å styre deg når du ser alle de fine produktene på messen.   

Mette innrømmer at hennes egen interesse for uterom er stor. Gjennom helgen finner hun alltid noen uimotståelige tilbud og produkter som vil passe veldig godt inn på balkongen i Oslo eller i hagen på hytta i Sandefjord. – Så lommeboken får kjørt seg, for å si det sånn, smiler Mette lurt.  

Balkongen hennes i Oslo bugner av sommerblomster og er inspirert av «selvberging» med masse urter og spiselige planter. I hagen i Sandefjord har hun fokus på stauder, bærbusker, frukttrær og lettstelte bed.

 – Jeg er mye på hytta gjennom sommeren og drømmen er et lite drivhus hvor jeg kan dyrke frem grønnsaker og eksotiske frukter. Også trenger jeg et par nye hagestoler, så planen er å finne det meste på messen, avslutter Mette, og legger til at hun gleder seg stort!

For utesesongen starter her hos oss på NOVA Spektrum i Lillestrøm 21. – 23. april. Velkommen til Hagemessen!

Opplev vårens vakreste eventyr
21. – 23. april

Hagemessen er Norges største arena for inspirasjon og handel til hage og uterom.